De viktigaste nyheterna i iPhone OS 4.0.

Äntligen har Steve Jobs och hans Apple presenterat iPhone OS 4.0 och som vi har väntat! Resultatet blev ganska överväldigande om du frågar mig! Det har länge ryktats om att Apple skulle införa multitasking i iPhone OS vilket man också gjorde – med besked. Dessutom förbättrade man Mail i iPhonen så att man numera kan använda fler än ett Exchangekonto till exempel. Dessutom bjöds vi på en massa nytt och dessutom ett gäng nyheter som inte alls hade cirkulerat i ryktessvängen.

En snabb titt på iPhone OS 4.0 ger oss följande highlights:

 • Stöd för multitasking.
 • Organisera applikationer på hemskärmarna i mappar.
 • Stöd för tangentbord via bluetooth.
 • Bakgrundsbilder på hemskärmen.
 • Digital zoom.
 • Universell inkorg för mail.
 • Stöd för fler än ett Exchangekonto.
 • Stöd för iBooks.
 • Stöd för iAd.
 • Bättre stöd för företag – datakryptering.
 • Geolocation i bakgrundsprocesser.
 • Ljudstreaming som bakgrundsproceess.
 • Voice over IP i bakgrunden. Skype över 3G tillåts!
 • Introducerar socialt spelnätverk med achievements.
 • Totalt över 100 nya features.
 • 1500 nya API’er tillgängliga för utvecklare via nytt SDK.

iPhone OS 4.0 släpps i sommar. Det finns ännu inget datum satt för release. Det kommer att bli tillgängligt för iPhone 3GS och iPhone 3G samt iPod touch 2nd och 3rd generation. Alla funktioner kommer inte att funka på alla enheter – till exempel stöds bara multitasking på iPhone 3GS och iPod touch 3rd generation. Stöd för iPad kommer under hösten.

Läs mer om vad som sades på Apple Eventet ikväll borta hos MacWorld, Allt om Mac och förstås på Apples hemsida.

Vad gillade du bäst med iPhone OS 4.0? Vad saknar du? Kommentera!

2 kommentarer

 1. 2 saker som jag kan ta fram utan att blinka jag har en iphon 3g os.3.1.

  1. När man ska radera samtalslistor så kam man inte välja uppringda eller missade etc… Man raderar alla!!

  2. när man ringer upp någon så samtalat kommer fram och någon svarar så finns det endast en lägg på knapp, om jag vill hA min telefon i företaget så ska jag koppla vidare(oftast ex. *21* ringupp knapp) då behöver jag en ringupp knapp(grön lur).

  3. sen finns det mer simpla små saker som jag inte kommerihåg nu… men som är dåligt att det inte finns då det är standard på alla andra telefoner.

  Tack för mig// Anders

  1. Tjena Anders!
   Två mycket intressanta synpunkter faktiskt – speciellt för oss som använder iPhone på jobbet. Att man inte kan radera enstaka nummer på samtalslistan är givetvis, och borde vara lika lätt fixat som motsvarande i SMS-funktionen.

   Att man inte kan koppla vidare ett samtal har jag faktiskt aldrig ens tänkt på. Förmodligen för att jag inte är van att använda min mobil på det viset. Men det är klart, är det standard på andra modeller så saknar man förstås den möjligheten.

   Tack för dina kommentarer och trevlig helg! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *