Fjärrstyr Telias digitalbox från din iPhone!

Igår släppte Telia Spela in, en iPhone-app som låter dig styra inspelningsfunktionen i din digitalbox för dig som har Telia Digital-tv via bredbandet.

Så fort jag hade läst om den borta på MacWorld så tankade jag hem den och lade in min identifikationskod och kontrollkod och sen var jag igång. Appen vet med hjälp av dessa koder vilket kanalpaket du har i ditt abonnemang och visar således upp en tablå som enbart täcker de kanaler som är relevanta för dig och din box. Bläddra bland kanaler och dagar och markera det program du vill läsa mer om. Längst ner finns sedan en stor rosa ”Spela in-knapp” som automatiskt schemalägger det valda programmet för inspelning i din digitalbox. Du kan också schemalägga helt manuellt om det rör sig om tv-program långt fram i tiden.

I appen kan du också se hur mycket hårddiskutrymme du har kvar i din box och du kan dessutom radera inspelningar med ett par tryck, om du behöver plats för nya inspelningar.

Appen är på det stora hela väldigt stabil. Dock dras den med lite krascher när man bläddrar i några av kanallistorna och diverse buggar när man byter dag i tevetablån. Dock är detta den första versionen och man kan ju ana att utvecklarna redan jobbar på en första buggfix.

Spela in är helt klart ett fantastiskt tillbehör för dig med Telias Digital-tv! En gratis app som ger ett mervärde till tjänsten. Det märks att Telia tar det här på allvar och jobbar med intressanta tekniska lösningar för att ligga i framkant och vara ett intressant alternativ.

Tack Telia!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *