Försenad europalansering av iPad.

Jag läste hos MacWorld att Apple tyvärr meddelat att man tvingats skjuta på europalanseringen av nya iPad, ytterligare en månad. Från början hade ju Apple lovat att några av länderna på denna sidan pölen skulle få enheten i slutet av april. Nu får bland andra britterna vänta ytterligare en månad, fram till slutet av maj.

Apple själva går ut med skälet att det har varit en sådan enorm efterfrågan på enheten, vilket har gjort att de inte hunnit producera iPads i den takt de sålts. Ett angenämt problem, kan tyckas.

”Faced with this surprisingly strong US demand, we have made the difficult decision to postpone the international launch of iPad by one month, until the end of May. We will announce international pricing and begin taking online pre-orders on Monday, May 10. We know that many international customers waiting to buy an iPad will be disappointed by this news, but we hope they will be pleased to learn the reason–the iPad is a runaway success in the US thus far.”

Men frågan är om förseningen bara beror på bra försäljning? Det har inkommit många felrapporter från iPadanvändare som haft problem med svag trådlös nätverksstyrka och tappade anslutningar – bland annat. Kanske försöker Apple köpa lite tid och se över sina underleverantörer för att eventuellt styra upp brister i produktionsleden.

Jag tror att sanningen ligger någonstans mitt emellan. Vad tror du?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *