Jonasson goes iPad!

Idag kom den då äntligen – min efterlängtade iPad! Rykande het, direkt från Manhattan, New York.

Knappt en vecka sedan den nya, mytomspunna pekdatorn från Apple släpptes i butik i USA så har jag den nu i min hand – och mitt prylhjärta slår volter!

Mitt första intryck av den här enheten är att den är precis så underbar som den såg ut när Steve Jobs lanserade den under pompa och ståt den 27 januari i år. Jag kommer säkerligen att skriva spaltmeter om iPad den närmaste tiden men just nu tänker jag inte skriva så mycket mer – jag har annat att göra! 😉

18 kommentarer

 1. Grattis till köpet! Tror inte du kommer ångra dig en sekund 🙂
  Skulle vara intressant att höra vad andra oinsatta tycker och tänker om den. Deras intryck osv.

  1. Tjena iBjorn och tack så mycket. Japp, jag är grymt nöjd så här långt! Vi hoppas på fler intryck, även från icke-inbitna Applefans! 😉

 2. Wow vad härligt. Ska bli spännande att höra vad du tycker. Hur mycket fick du ge för den till sluta? med frakt, moms? mm.

  Have fun!

 3. Hej Magnus, har ett par frågor som du vid tillfälle gärna får svara på (hoppas jag)
  1. kan jag på ett enkelt sätt föra över dokument från min pc till Ipaden? typ att den agerar som en portabel hårddisk? Är det ngr problem att titta på word/excel/pdf eller powerpoint filer i ipaden. (Jobbar med en windows dator)
  2 Lånar ofta eböcker ( fil format .prc som Ipad ska hanterar) från biblioteket som jag läser mha mobipocket (Window phone) då måste
  jag ha en PID kod som finns i själva mobipocket. Hur hanterar Ipaden eböcker, måste jag köpa dessa från ngt spec ställe.
  3 hur fungerar ”tapp and hold” för att få upp Sv tecken
  Tack på förhand.
  Hans

  1. Hej Hans!

   1. Du kan tyvärr inte använda en iPad som en portabal disk i nuläget. Eventuellt kommer du att kunna göra det om du jailbreakar den i framtiden.

   2. E-böcker i iPad kan läsas via medföljande programvaran iBooks (kräver i dagsläget amerikanskt iTuneskonto). Formatet som Apple har valt är open e-pub. Dock kan man ladda hem apps i vilka du kan köpa andra e-böcker.

   3. Tap-n-hold funkar så att du trycker ner A eller O precis som på iPhone/iPod touch, och sedan drar fingret till rätt tangent som dyker upp på skärmen.

   Hoppas att det var svar på dina frågor.

 4. Privatimport eller var det via något företag? Får man fråga vad du fick ge för den. Vill du inte berätta publikt så återfinns jag på gtalk 🙂

 5. Hej, är just nu mest förvirrad, har aldrig ägt en mac eller Iphone.
  Skulle behöva få hjälp med lite förslag på program:
  Twitter
  Facebook
  RSS läsare
  Ett ”att göra” program
  har du provat ”document to go”
  Finns det ett bra anteckningsprogram, tänkte jag skulle använda Ipaden under möten och föra anteckningar, antingen med tangentbordet eller med ”penna” och egen text.
  Tack på förhand
  Hans

  1. Hej Hans!

   – Den bästa Twitterklienten på iPad just nu är Twitterific. Funkar kanon!

   – När det gäller Facebook så finns det ännu ingen app anpassad för iPad. Dock är ett tips att kolla in http://touch.facebook.com.

   – Som RSS-läsare för iPad kan du testa Feeddler eller kanske xFeed

   – Att-göra-program för iPad är inte gratis. Men Things sägs vara bra. En billigare variant är programmet ToDo.

   – För anteckningar på din iPad kan du prova SketchPad HD eller inbyggda programmet Anteckningar.

   Ha det gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *