Multitasking möjlig även på iPhone 3G/2G?

När Steve Jobs presenterade iPhone OS 4.0 i förra veckan så var det med förbehållet att vissa av de nya funktionerna inte skulle komma att fungera på iPhone 3G eller iPhone 2G – enbart för 3GS med andra ord. Multitasking var en sådan funktion.

Men nu meddelar MacWorld att det florerar diverse envetna rykten på webben. En twittrare har nämligen hittat möjligheten att med enkelhet aktivera multitasking även i de äldre iPhonemodellerna. Allt som behöver göras är att ändra värdet multitasking=false till multitasking=true i filen N82AP.plist.

Detta skall enligt uppgiftslämnaren fungera i betaversionen av iPhone OS 4.0 som gjorts tillgänglig för utvecklare. Huruvida ”hacket” kommer att kunna utföras på den slutgiltiga versionen av OS 4.0 låter vi vara osagt, eftersom Apple faktiskt har strypt den här möjligheten av ett skäl – att inte göra telefonen seg. Något som kan drabba 3G/2G eftersom den snurrar på betydligt mycket klenare processor än 3GS.

Vi lär få se i sommar, när iPhone OS 4.0 släpps!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *