Nyhetstjänster anpassar webbsidor för iPad.

Ingen har väl missat att tableten/pekdatorn iPad är i antågande. Den släpps over there i morgon, lördag. Det lär fullkomligt krylla av recensioner av Apples senaste pryl den närmaste tiden.

Apple själva verkar mest mysa av all uppmärksamhet deras pryl får – precis som alltid när det vankas ny hårdvara från företaget. Däremot finns det fortfarande orosmoln som hänger tungt över enheten. Avsaknaden av kamera på framsidan, inget Flashstöd och ingen multitasking. De två senare är i och för sig mjukvaruberoende och det är väl troligt att iPad kommer att begåvas med multitasking framöver. Men inte med Flashstöd – i alla fall inte efter vad jag tror.

Dock har Apple inverkan på många stora aktörerna när man säger att Flash är processorkrävande och att man istället ser HTML5 en bättre väg att gå. Flera stora nyhetstjänster har till och med gått så långt att de skapat versioner av sina webbsidor som är iPad Ready – det vill säga filmklipp via HTML5. Fler tjänster som blir iPad Ready lär dyka upp. Så länge kan du hitta de som Apple godkänt via länken nedan.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *