Spelnostalgi.

Vi snackade om gamla spelklassiker på jobbet för ett tag sen. Alla drog upp sina gamla spelminnen och vi kunde snart konstatera att vi hade många gemensamma favoriter från åren som gått. Titlar som fallit i glömska idag men som var med och definierade genren för 10-15 år sedan. Spel som man lirade på sin Commodore 64, Amiga 500 och sin 486’a!

Police Quest - en klassiker

Vi pratade förstås om Police Quest, det textbaserade äventyrsspelet. Eye of the Beholder och Ultima Underworld. Två härliga rollspel. Pinball Dreams/Fantasies och Illusions från svenska DICE. Det var tider, det! Moonstone till Amigan. Cannon Fodder. Legend of Kyrandia. Sam & Max. Dune. Klassikern Syndicate från Bullfrog. Alien Breed och Doom-serien. Jungle Strike, Bubble Bobble och Lotus Turbo Challenge. Grymma allihop! På den tiden då spelglädje var allt!

Vilka är dina bästa spelminnen?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *