Alan Wake får ett positivt mottagande!

Finska utvecklingsstudion Remedy Entertainment, ni vet gänget bakom succéspelen i Max Payne-serien, har sedan fem år tillbaks arbetat på ett nytt lir i lite samma anda – Alan Wake.

Alan Wake låter säkerligen bekant för dem som inte bott under en sten senaste halvan av det här decenniet. Precis som med Max Payne, så är hjälten samma namn som spelet, men likheterna slutar inte där. Man har återanvänt en del lyckade element från Max Payne och förbättrat dem. Till exempel är det fortfarande fråga om en tredjepersonspangare – fast med betydligt mörkare historia.

Redan i maj 2005 skrev jag om Alan Wake här på bloggen. Sedan dess har alltså utvecklingen pågått, i över fem år. Och man verkar faktiskt ha åstadkommit något alldeles i hästväg, om vi får tro några av de recensioner som börjat dyka upp.

PowerGamer skriver bland annat:

Alan Wake är en välgjord, vattentät, actionfylld och tight historia från början till slut och man kan inte önska att det vore något annat. Den visuella stilen är helt unik och påminner inte om något annat på marknaden och berättandet är helt enkelt det bästa vi sett. Visst vi fick vänta ett par år innan det äntligen kom, men nu på efterhand kan jag säga att det var värt varenda minut. Om du ska spela något spel i år så är det Alan Wake.

Inte dåligt alls, med andra ord!

Läs några av recensionerna av Alan Wake nedan:

Hitta bästa pris på spelet med Prisjakt:

4 kommentarer

 1. Ett inlägg från 2005?! Hur länge har du hållt igång den här bloggen? 😮

  Verkar för övrigt som ett helschysst lir. Funderar på att köpa det.

  1. Haha, ja du – det kan man fråga sig. Har bloggat konstant sedan november 2004. Innan dess har jag drivit ett par bloggliknande nyhetssidor för gamers under några år, sedan 1999.

   För övrigt verkar Alan Wake vara riktigt grymt. Synd bara att det är Xbox 360-exklusivt. Vill ha det till datorn! 🙁

 2. Ne, blir inget köp då det är till 360. Lite synd att PC versionen skrotades. Jag vågar nästan chansa med en njure på att Alan dyker upp till Windows inom 1-2 år. HOST Halo2 exklusivt till Xbox.. kom sedan till PC och Windows Vista. HOST!;)

  1. Tjena Marcus!
   Mm, precis som du säger är det mycket möjligt att Alan Wake portas till Windows. Fördelen är ju att det är ganska lätt att porta spel från 360’n till Windows, med tanke på att det är snarlika plattformar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *