Bland disketter och stora spelkartonger.

Jag satt just här och slösurfade och sprang på nåt nyhetsinlägg om kommande actionrollspelet Diablo 3. Plötsligt slog det mig att det i år är hela 13 år sedan första spelet i serien släpptes. 13 långa år! Det är galet länge sedan i spelbranschen. Jag minns Diablo som ett av Blizzards stora flaggskepp, långt innan någon hade kommit på förkortningar som MMORPG. Diablo var välputsat, snyggt, hade stämningshöjande ljud och  var ett helt underbart spel att spela i cooperativeläge med sina slumpmässigt genererade katakomber. Jag minns det som igår!

Tittade i min spelhylla och såg till min förfäran att jag inte har kvar min originalskiva med Diablo. Tråkigt! Det hade varit roligt att provlira det igen. Minns också spelkartongerna från den tiden – innan man började leverera spelskivorna i dvdfodral. Då var det stora papperskartonger som gällde. Och hade man tur låg spelet på en cd-skiva, annars fick man sitta och nöta med ett gäng disketter. Dessa papperskartonger sparade man i sin överfulla bokhylla, där de trängdes med diskettboxar och zipskivor. Till slut blev de emellertid så många och så skrymmande att man tog mod till sig, svalde klumpen i halsen och hivade allihopa på tippen för att helt enkelt få plats med alla spel. En sorgens dag! Men man kan å andra sidan inte spara på tomkartonger i evigheter heller. Synd bara att flera av mina gamla spel gick samma öde till mötes tillsammans med tillhörande tomkartonger. De hade varit kul att få spela dem, även om många av dem idag krävt en DOS-emulator för att ens starta.

Nä, dags att svälja den där klumpen i halsen igen och ladda ner nåt nytt spel från Steam…

4 kommentarer

 1. JAg har 2 papperskassar äventyrsspel i förrådet med kartonger, kanske ska plocka fram dom och lukta på lite retro 🙂

  Håller med om att kartongerna var grymma….

 2. Åh! Jag minns Diablo när det släpptes. Det var tider det. Nästa som en revolution. Sen ska vi inte börjar prata om Max Payne. Det var grejjer det!

  Vad är nästa revolution av spelgenre?!

  1. Japp, Max Payne var riktigt grymt! Och är fortfarande förresten. Tror det är Rockstar som äger rättigheterna till namnet nu, vilket gör att man faktiskt hoppas på att det någon gång kommer en trea som kan leva upp till framför allt ettan!

   Nästa revolution? Kan det bli Microsofts Project Natal och den typen av kroppsstyrda spel? En genre för sig… I oktober, vet vi! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *