HP Slate får WebOS istället för Windows 7.

Datortillverkaren HP verkar ha gjort helt om när det kommer till den kommande pekskärmsdatorn Slate. När HP först meddelade specifikationerna på iPad-utmanaren så sades det att den skulle levereras med Windows 7. Men nu verkar det som att man har ändrat inställning. Högst troligt på grund av den plattform iPad bygger på i kombination av uppköpet av företaget Palm och deras linuxbaserade operativsystem WebOS som man kom över i samma veva.

Vad tror du? Har HP Slate någon fördel mot iPad om man utrustar den med WebOS?

2 kommentarer

  1. Tror att det är rätt väg att gå. De mobila versionerna har klara fördelar med batteritider, uppstart mm. Sedan om de når hela vägen fram vet jag inte men det är bara bra när det finns ett par leverantörer som slåss om oss användare.

    1. Tjena Hans!
      Jag är personligen rätt dåligt insatt i hur väl utvecklat WebOS egentligen är – men med tanke på hur lite det skrivs om det i branschmedia så anar jag att det lever ett stillsamt liv, lite i skymundan av iPhone OS och Android. Men precis som du säger så är det vi konsumenter som vinner på att det kommer ytterligare en kombattant på arenan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *