I behov av ny videokamera.

Jag köpte en iPadapplikation häromdagen som jag tänkte göra en videorecension på – hittade nämligen inga sådana på YouTube. Sagt och gjort! Jag riggade mitt fotostativ, min gamla Panasonic NV-GS120 och filmade alltihop. Värre blev det sen när jag kopplade in kameran via Firewire mot Windowsdatorn och insåg att det inte längre finns några drivrutiner för moderna Windowsversioner, som passar den här fem år gamla kameran. Sunk!

Provade på min MacBook Pro också, men det är en helt annan FireWireport på den, så kabeln passar inte. Så nu sitter jag här med en i princip färdig videorecension av ett program, men jag får inte över den från kamerabandet till datorn så jag kan redigera och lägga upp den på nätet. Riktigt trist!

Vad göra? Jag funderar starkt på att ta skattepengarna och köpa en ny liten videokamera som dessutom kan spela in i HD. Någon som har ett bra tips på någon sådan?

6 kommentarer

  1. Ja, det är lite trist. Jag kan tycka att det är lite dåligt att det inte finns drivers för Windows 7, trots att den har några år på nacken. Panasonic är ju ändå en stor tillverkare som borde underhålla sånt här. Men men…

   Eventuellt kan jag få den att lira ihop med Macen om jag köper en annan kabel. Men då behöver jag köpa ett nytt batteri också, för det är helt slut. Dessutom känns det ganska sunkigt att spela in till band. Spola och hålla på…

   Sitter på Prisjakt och kollar kameror nu, och har fastnat för en Canon Legria HF R16 som verkar hyfsat nice till rätt bra pris. Vi får se vad det blir… 😉

   1. En ny kabel är ju egentligen inga problem att få tag på. Dock värre med batteriet kanske och att spola tillbaka band låter ju helt stenålders. Hehe! 😉

    Den där kameran verkar ju väldigt bra. Är själv sugen på att skaffa mig en filmkamera, men min studentekonomi skulle låta mig leva fattigt alldeles för länge för att det skulle vara värt det.

 1. Skriv gärna vad du tycker om den, själv har vi en 8 år gammal Canon, så det är nog snart läge att byta.
  Hans

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *