Kommer Test Drive Unlimited 2 att floppa?

Jag surfade runt lite på nätet och hittade den första, flong nya trailern på kommande racingspelet Test Drive Unlimited 2. Och efter att ha tittat några sekunder på trailern så slår det mig hur tråkigt och dåligt spelet faktiskt ser ut. Fysiken ser stel ut – bilarna ”lever” inte. En bil ska kränga, inte röra sig fyrkantigt och förutsägbart. Man ska se stötdämparna jobba, klossarna glöda – karossen ska näst intill vibrera! Det är sånt som hjälper till att bygga känsla i ett bilspel. Men inget sånt ser ut att finnas i Test Drive Unlimited 2. Tyvärr! Spelet ser kantigt och dött ut. Visst, miljöerna verkar snygga och man har jobbat på dygnscykler med skuggor och soleffekter – men vem bryr sig om körkänslan suger?

Spelet är tänkt att släppas under Q4 2010 till PC, Xbox 360 och P3. Det största problemet är att det får grym konkurrens redan från start. Forza Motorsport 2 till Xbox 360 går inte av för hackor, och har vi lite tur så har Gran Turismo 5 hittat ut till PS3 under hösten. Då lär Test Drive Unlimited 2 bli ett spel som mest står på butikshyllorna och samlar damm. Det är vad jag tror!

Kolla trailern nedan. Vad tycker du? Har TDU2 nån chans? Kommentera!

[youtube width=”560″ height=”340″]http://www.youtube.com/watch?v=a6C4RtnMjP0[/youtube]

8 kommentarer

 1. Nåja, låten var i alla fall skön :). Aldrig varit förtjust i Test Drive spelen då det är precis som du säger tokful fysik i hur bilarna beter sig. Kasta bara ett öga på Dirt eller Grid så förstår man att det är där man vill gasa.

  1. Kommer ihåg ett tidigt Test Drive spel (tror det var antingen till Amiga, eller till min första 486’a.) Det var riktigt coolt, men sen kom NFS och körde över alla. Jag har en känsla av att Test Drive-serien kommer att sluta sina dagar i samband med releasen av TDU2…

 2. ”…och har vi lite tur så har Gran Turismo 5 hittat ut till PS3 under hösten.”
  Hahaha, och Jesus återuppstår och HK vinner Miss World. Ja jävlar, GT5’s releasedatum har väl flyttat lika många gånger som en average Zigenarfamilj. När det väl släpps har Sony lanserat PS4:an och då får dom börja om, igen…

 3. Det senaste Test Drive-spelet satsade ju mer på själva onlineupplevelsen i första hand och fysiken i andra hand. Känns som detta kommer vara något liknande och visst är det coolt att ha ett fett garage med dyra supersport bilar i, som man sen kan sladda runt med i en helt öppen värld. Men det är bara att inse att det nog inte kommer vara någon konkurrent till varken Forza Motorsport eller Need For Speed-serien.

  1. Tjena Daniel.
   Japp, visst är det tänkt att bli ett massivt multiplayerspel även denna gång. Men det känns som man missar fokus när man utvecklar ett bilspel och inte ser till de mest fundamenta funktionerna för att attrahera racingfans. Jag tror att den här titeln snart kommer att vara glömd – tyvärr.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *