Se nya mediabiblioteket i Plex!

Gänget bakom mediacenterlösningen Plex har nu lyft lite lätt på locket till nästa version av den populära medialösningen för oss Macägare. Versionsnumret torde bli 0.9 och med det så introducerar man bland annat ett helt nytt sätt att hantera sina film-, musik- och tv-seriebibliotek i och med en lösning som går under kodnamnet Alexandria.

Vad man har gjort är att man flyttat ut biblioteksfunktionen ur Plex och lagt in den i Plex Media Server istället, med ett gränssnitt av traditionellt Finderstuk. Därifrån hanterar man sin media, metadatahämtning från till exempel IMDB (scraping) och omslag och bakgrundsbilder. Betydligt enklare att navigera, dessutom kraftfullt och med möjligheten att ha fler än ett filmbibliotek.

Det hela ser riktigt bra ut! Spana in förhandsvisningen här nedan.

[vimeo width=”400″ height=”225″]http://vimeo.com/11880867[/vimeo]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *