Senast sedda: Shutter Island.

Shutter Island är en dramathriller i regi av Martin Scorsese.

Shutter Island är baserad på boken med samma namn och utspelar sig på en fängelseö, även den kallad Shutter Island. Året är 1945, mitt under kalla kriget och på den hårt bevakade ön ligger Ashcliffe Hospital, ett sinnessjukhus dit man flyttat kriminella människor med vanföreställningar. Ett dårhus för våldsmän.

Hit kommer sheriffen Teddy Daniels, spelad av Leonardo DiCaprio, och hans kollega Chuck Aule för att hjälpa till i sökandet efter en förrymd kvinnlig fånge. Ön ligger otillgängligt och oländig terräng gör det svårt att ta sig någonstans. Trots detta, och trots att hon suttit inlåst så har ingen varken sett eller hört henne försvinna. Daniels åtar sig fallet men ser det samtidigt som en möjlighet att undersöka sjukhuset närmare, eftersom han hört talas om att de utför experiment på fångarna där. Experiment som innefattade elchocksbehandling och lobotomi…

På grund av att en kraftfull storm drar över ön blir Daniels och hans kollega kvar där och börjar utforska stängda delar av det gamla sjukhuset i jakt på bevis på att det har förekommit experiment. Ju närmare sanningen de kommer, desto mörkare blir den och Teddy Daniels börjar att tvivla på sin kollega, sin egen sinnesnärvaro och inser snart att han inte kan lämna ön levande.

Det är svårt att beskriva det mörka i den här filmen utan att säga för mycket. Och jag vill verkligen inte spoila för er som ännu inte haft möjligheten att se den.
Shutter Island är i mitt tycke, en riktigt bra film. Jag är normalt sett inget stort fan av DiCaprio men i denna Scorseserulle är han riktigt bra. Man har arbetat mycket med ljus och skuggor för att skapa stämning i den här mörka historien. Se den och rys!!

Shutter Island. Betyg: 4/5

  • Recensionen finns också att läsa på PowerGamer.

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *