Steam till Mac släppt!

Igår kväll släppte då Valve speltjänsten Steam till Mac! Det var hyfsat skralt med stora titlar till releasen, men man har i alla fall möjlighet att lira Portal helt gratis. Vidare fanns det ett 60-tal mindre spel att tanka ner för en mindre summa. Men alla väntar förstås på de stora Steam-titlarna som till exempel Half-Life, Left 4 Dead och en hög andra. Valve har dock lovat att släppa en bunt spel till Steam på Mac varje onsdag under några veckor framöver – så vi kan förhoppningsvis se fram emot många sköna lir som hittar till Mac-plattformen inom kort.

I övrigt måste jag säga att den nya designen på Steamtjänsten tilltalar mig mycket. Dels klienten till både PC och Mac men också designen på sidan. Känns som att den var välbehövlig. Allting är snabbt och det är relativt lätt att navigera sig runt. Steam har definitivt växt upp. Men man behöver se över prissättningen, enligt mitt tycke. Köper man ett spel som download så borde man inte få betala butikspris. I så fall väljer jag hellre ett fysiskt media.

Vad tycker du om speltjänster som Steam? Föredrar du hellre att ha dina spel på originalskivor än på hårddisk? Kommentera!

3 kommentarer

  1. Ska jag betala samma summa för nerladdning och butikspris så väljer jag att köpa spelet. Känns roligare att ha skivan hemma. Dessutom känns det som ett ”säkrare” sätt. Jag som inte användt mitt steam konto på länge kommer knappt ihåg lösenordet. Dessutom har mitt konto blivit kapat en gång!

    1. Tja Kim!
      Jag håller med dig till fullo. Det är definitivt ett säkrare sätt, att ha den fysiska skivan tillgänglig. Dessutom kan man komma igång och spela snabbt efter en formatering till exempel, när man inte behöver hämta hem 10GB data först.
      Dessutom vet man aldrig hur länge tjänster som Steam kommer att finnas kvar… Eller som du säger – hur säkert ens konto är.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *