VirtualBox ute i ny version!

VirtualBox – det kanske mest välkända gratisalternativet för dig som vill skapa en virtuell installation av ett operativsystem i din befintliga miljö, har släppt i en ny betaversion. Version 3.2.0 Beta 1 bjuder på en hel del nyheter. För det första har produkten bytt namn till Oracle VM VirtualBox, eftersom det är numera är just Oracle som trycker på utvecklingen av programmet. i Beta 1 hittar vi också nyheter under skalet, däribland stöd för flera processorer, bättre hantering av 3D-grafik och möjlighet att ändra tilldelningen av ramminne för en virtuell maskin under drift. Vidare så låter den nya versionen dig installera Mac OS X som virtuellt operativsystem, någonting som inte varit möjligt förrän nu.

Själv har jag kört VirtualBox länge, i jobbet. Primärt för att ha en ”sandbox-miljö” att leka och testa i. Det är en klockren lösning för att snabbt och enkelt installera nya versioner av Ubuntu eller Windows bara för att testa. Sen har jag också en Windows XP-installation där jag installerat en massa program för fjärruppkoppling mot våra kunder.

Så har du behov att kunna köra ett annat operativ virtuellt på din desktop eller laptop – spana in Oracle VM VirtualBox!

2 kommentarer

  1. Om man blir Tidig, försvinner din Windows XP-installation för fjärruppkoppling mot kunderna då?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *