Apple iOS 4 släppt!

Japp, jag vet – jag lär varken vara den första eller sista som jublar högljutt över att Apple idag äntligen har släppt den efterlängtade uppdateringen till iPhone/iPod touch – iOS 4.

Så, vad kan vi förvänta oss av iOS 4 då?

Multitasking.

Bland annat stöd för multitasking (gäller bara iPhone 3GS och senare), något som många efterfrågat sedan Apple släppte den första iPhonen år 2007. Nu är alltså lösningen här. Inte en dag för tidigt!

Stöd för mappar.

Också en grymt efterlängtad funktion som gör att du kan kategorisera alla dina appar i mappar, beroende på funktion. Sparar massor av plats på hemskärmarna och gör att du kan ha hela 2160 appar tillgängliga. Onödigt mycket!

Bättre e-post.

Möjligheten att ha EN gemensam inkorg för alla dina mail. Dessutom bättre hantering av trådade mailkonversationer. Bland annat.

iBooks.

Succén iBooks från iPad flyttar ut till iPhonen med iBooks for iPhone. Nu kan du allså läsa e-böcker även på iPhone.

Skapa spellistor.

En funktion som saknats på iPhone tidigare är att enkelt kunna skapa spellistor. Detta åtgärdas i och med iOS 4.

Zooma digitalt.

Apple har även lagt in möjligheten att zooma in med upp till x5 digital zoom när du tar kort med din iPhone.

Fokusera mera.

Med iOS 4 kan du trycka på skärmen medan du spelar in video för att fokusera på valt ställe. Gäller förstås enbart iPhone 3GS och senare.

Platser och ansikten.

iPhotofunktionerna Places och Faces har flyttat in i iOS 4 vilket gör det möjligt att sortera och söka bilder i din iPhone eller iPod touch med hjälp av platser och ansikten.

Tapetsera din hemskärm.

Numera har du också möjligheten att ha en bakgrundsbild på din hemskärm. Något som alla iPhoneägare önskat sig i åratal.

Ge bort apps!

För en tid sedan öppnade Apple för möjligheten att kunna ge bort applikationer via iTunes. Nu ges vi samma möjlighet att göra detta direkt från App Store i vår mobila enhet. Smutt!

Anslut bluetooth-tangentbord.

För dig som använder din iPhone som ordbehandlare kommer glada nyheter i och med iOS 4! Nu kan du nämligen ansluta ett bluetoothbaserat tangentbord direkt till mobilen.

Detta var några av alla de nyheter som letat sig in i iOS 4 för iPhone och iPod touch. Notera dock att vissa av dessa funktioner är begränsade till senare versioner av hårdvaran, just för att de kräver mer minne eller bättre processorprestanda.

Läs mer om iOS 4 på nedanstående webbplatser:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *