Apple smyglanserar uppdaterad Mac mini!

Idag, samma dag som Apple öppnade för förhandsbeställning av iPhone 4 i USA så passade man också på att stänga Apple Store av en annan anledning.

Helt utan förvarning så uppdaterar Apple nämligen sin minsting bland stationära dator – Mac mini, med en helt ny design och förbättrad prestanda.

Nya Mac mini är inklämd i ett unibodyskal av aluminium, ännu tunnare än sin föregångare. Man har uppdaterat grafikkortet till ett GeForce 320M med 256MB DDR3-minne. Processorn är fortfarande en Core 2 Duo på 2,4GHz och vi bjuds på 2GB ram. Förutom att minska skalet så har man även byggt in strömadaptern så att du slipper ha den liggande bakom tv-bänken. Dessutom har man uppdaterat det trådlösa nätverksstödet till 802.11n-standard. OCH – inte minst, man har lagt till en hdmi-port med ljudstöd.

Vad kostar Mac mini då? Den finns i två varianter, dels en enklare variant enligt specifikationen ovan och en servervariant utan dvd-brännare/läsare men med 2x500GB diskar istället. Den enklare ligger på 7 995 spänn – alltså hela 2 000 spänn dyrare än sin föregångare. Lite saftigt, kan tyckas. Servervarianten med 2,66GHz Core 2 Duo, 4GB ram och 500GB x2 hårddisk och samma grafikkort går lös på hela 11 395 kronor.

Där har ni det! Flipp eller flopp? Vad säger du!?

Läs mer om nya Mac mini nedan:

8 kommentarer

  1. Ja, dyr är den verkligen. Inget snack om saken. Men guuud vilken pjäs. Den matchar min iPad och MacBook Pro som handen i handsken. Att de dessutom lyckats bygga in strömadaptern är smått otroligt. Och prestandan som GeForce 320M-kortet presterar är inte fy skam. Nu duger den till och med för spel, bara man får petat in lite mer ram i den.

   Det lutar åt inköp för min del! 🙂

  2. …fast tidigare mac minin med liknande prestanda +2gb minne kostade 7995. folk som gnäller över avsaknad av hdmi blir tydligen aldrig nöjda… gnäll korrekt istället, att apple valde att skrota den billigare varianten av mac minin.

   1. Hallå suck!
    Visst, den tidigare lite kraftfullare Mac mini låg säkert i samma prisklass men man förväntar sig också att en produkt som Mac mini (som ändå hängt med såpass länge) ska bli billigare med tiden. Man har ju till exempel inte gjort så väldigt mycket på processorfronten som man kunde önska. En Core i5 hade väl inte varit för mycket begärt?
    Att vi nu fått hdmi är givetvis ett lyft, men jag hade nog föredragit att ha en lite billigare modell med Core 2 Duo och en lite dyrare med Core i5. Den här modellen borde helt enkelt prissättas lägre, om du frågar mig.

 1. Designen väcker ett ha-begär på en gång! Det lutar väl möjligtvis mot ett köp, men samtidigt så är den FÖR DYR! 8000:- för en mac mini… lägg till 2000:- så ha du en Macbook. Eller köp en Macbook Pro för 8000:- på blocket. Mjah… jag vet inte riktigt. Klart det kliar i fingrarna och pengar är till för att används…

 2. En ganska saftig prislapp på den, och skulle hellre investerat i en MacBook pro som nyligen kom ut. Sitter med en IMac nu, problemet där är att man vill ha en extern server, en mini skulle faktiskt kunna uppfylla detta syfte ganska väl, men skulle fortfarande lagt pengarna på en macbook!

  Bra post dock, tack!

  1. Hallå Göran,
   Japp. Apple insåg nog till sist att den var lite väl dyr. Och redan under hösten 2010 så sänkte man faktiskt priset på Mac mini med en tusenlapp. En ganska stor sänkning rent procentuellt sett.

   Och nej, inget hindrar att du både köper en MacBook Pro OCH en Mac mini som kan hålla din iMac sällskap! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *