E3 2010: Microsoft lanserar Kinect och ny Xbox 360!

Microsoft har precis avslutat sitt Xbox 360-pressevent från årets upplaga av E3-mässan där man bland annat visade upp titlar som Fable III, Halo: Reach, Gears of War 3 och Call of Duty: Black Ops bland andra. Dessutom avslöjade man namnet på sitt nya kontrollsystem som ska slå ut både Nintendo Wii och Sony Playstation Move – nämligen Kinect!

Kinect gick tidigare under kodnamnet Project Natal när Microsoft först visade upp den för ett år sedan. Kinect är ett tillbehör till din befintliga Xbox 360-konsoll, bestående av en ett antal kameror och mikrofon i en och samma enhet. Denna läser av dina kropprörelser i 3 dimensioner och översätter dessa till rörelser och kommandon på konsollen. Detsamma gäller för din röst, med vilken du kan röststyra spel eller ditt mediacenter.

Kinect kommer att släppas i början av november i år och funkar som sagt tillsammans med din befintliga Xbox 360. Priset är ännu inte satt men Microsoft lockar just nu med 6 stycken mer eller mindre färdiga titlar som påminner om det vi redan sett på Nintendo Wii. Det vill säga sportspel, dansspel, racingspel och barnspel. Mycket casual gaming och inte så mycket hardcore. Dock lovar man att ha 15 titlar klara vid release av Kinect.

Personligen blev jag inte direkt övertygad av det jag såg  på live-eventet. Det var mycket gap och skrik från scen när man visade hur grymt det är att stå ensam i sitt vardagsrum och hojta till sin enhet. Speltitlarna kändes sådär – det enda som stack ut var väl Your Shape: Fitness Evolved, en fitnesstitel för Kinect.

Vidare presenterade man en flong ny Xbox 360-konsoll. En som är mindre, pianosvart, har 250GB hårddisk, inbyggt WiFi och kostar lika mycket som föregångaren Elite. Microsoft gör alltså detsamma som Sony gjorde med PS3 Slim. En trevlig nyhet är att nya Xbox 360’n ska vara näst intill ljudlös, enligt Microsoft själva.
Konsollen släpps redan i veckan, åtminstone i USA. Här i norden får vi nog vänta ett par veckor till innan den börjar dyka upp i butiken. Då kan vi nog räkna med ett butikspris på 3000 spänn cirka. En synnerligen intressant enhet, om du frågar mig. Man undrar ju om Microsoft har hottat den under skalet också?

Såg du Microsofts Xbox 360-event? Vad tyckte du? Är Kinect något att ha? Vad tror du om nya Xbox 360-konsollen? Vad tyckte du om spelen som visades? Kommentera!

Läs mer på:

7 kommentarer

 1. Hade varit kul om Microsoft lyckas med sitt tillbehör, för de har då synnerligen kapaciteten till det, men jag tvivlar. Att Kinect kommer sälja som smör inledningsvis ser jag däremot som en självklarhet med tanke på Microsofts enorma PR-budget, men i mina ögon kommer tillbehöret att förbli en uppgraderad EyeToy – fullständigt poänglös i sin essens.

  1. Jag tror att många som satsar på den nya Xboxen också kommer att köpa en Kinect, men det är en ren känsla jag har.

   Jag hoppas att den slår igenom och den inte förpassas till skuggorna men det kan endast framtiden visa…

  1. Tjena Johansson!
   Nej, Kinect funkar även med den gamla Xbox 360. Skillnaden är att du behöver ha extern strömförsörjning (adapter ingår) till Kinect om du kopplar den till en gammal box. Den nya Xbox 360 Slim ger tillräckligt mycket ström via usb-porten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *