Microsofts planer för ”Windows 8” har läckt ut!

Häromdagen kom en italiensk sida över en presentation över Microsofts strategi för kommande operativsystemet, kodnamn Windows 8. Presentationen är såklart under NDA och endast menad för internt bruk på Microsoft, men antingen har den läckt ut på internet av misstag eller så har någon talat bredvid mun.

Informationen i presentationen är högst intressant och belyser alltså Windows 8 utifrån tänkt målgrupp, teknik, utveckling, yttre hot, fokusområden, användarsupport och en massa andra områden.

Bland annat får vi veta att Microsoft planerar att införa möjligheten att placera användarens Windowsprofil i molnet, vilket centraliserar användaren och inte datorn. Det betyder alltså att vi alltid har tillgång till vår personliga profil och tillhörande data, oavsett vilken dator vi loggar in på.
När vi ändå talar om inloggning  så avser Microsoft att implementera ansiktsigenkänning som en ersättare för lösenord och fingeravtryck. Helt klart intressant, och man kan ju gissa att detta kommer att fungera ihop med nyligen lanserade Xbox 360-tillbehöret Kinect (som ju också skall komma till Windows 7/8.)

Vidare tänker Microsoft anpassa Windows 8 för alla typer av enheter, från pekdatorer à la iPad till netbooks och kraftfulla stationära. Dessutom är tanken att lansera Windows Store, ett slags App Store för Windowsdatorer…

Ta och kolla in presentationen med tillhörande kommentarer via länken nedan. Helt klart har Microsoft mycket intressant på gång för kommande Windowsversion. Vad som hamnar i den slutgiltiga versionen , vet förstås ingen ännu…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *