Mysdag.

Tog ledigt från jobbet idag. Kände att jag med gott samvete kunde göra det efter att ha jobbat hårt ett tag. Dessutom hade jag en massa övertid att ta ut. Så nu sitter jag hemma och myser framför datorn med en kopp kaffe och några pepparkakor med ädelost på. Riktigt gott!

Tänkte jag skulle testa att installera Steam på min nya Mac mini under eftermiddagen och se hur den gillar Half-Life 2. Borde flyta på riktigt bra! Men först blir det lite Dragon Age. Måste försöka komma in i det spelet. Ännu så länge så tycker jag inte att det är så bra som alla säger. Men jag kämpar på!

4 kommentarer

  1. Är nästan 8000kr värt för en ny Mac Mini när man kan köpa en Apple TV för under 3000kr om man bara är ute efter ett mediacenter?

    1. Nej, 8000 spänn är förstås väldigt mycket om man bara är ute efter ett mediacenter. Då finns det betydligt billigare lösningar att köpa. Allt från kompletta Windows/Linuxburkar i htpc-format till streamingdiskar och välutrustade teveapparater.

      Apple TV lever, av förklarliga skäl, ett liv i skuggan – i alla fall här i Sverige. Vi har varken filmer eller teveserier i iTunes Store. Visst, enheten går att hacka, vilket löser problemet med iTunesbegränsningen. Dock klarar den inte dvd-skivor och den saknar gigabit NIC. Dessutom känns 3000 spänn ganska mycket för en så begränsad produkt.

      Mac mini är lite mer. Det är en komplett skrivbordsdator i miniformat, perfekt för tevesoffan. Det är lätt att installera program som löser allehanda videoformat med plugins för alla streamingtjänster man kan tänka sig. Dessutom är den snygg! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *