Nu vill alla utmana Apples iPad.

Ingen som inte levt under en sten de senaste månaderna har väl kunnat missa all uppståndelse kring Apples pekdator iPad? Och få tillverkare har väl lyckats få ett sådant genomslag med sina produkter som Apple har lyckats med. Titta på iPod, titta på iPhone och nu – iPad.

iPad har blivit en formidabel succé sett till försäljningssiffrorna. Sedan releasen den 3 april i år så har Apple sålt över 2 miljoner enheter. Helt galet!

Och reaktionerna från konkurrenterna verkar inte vänta på sig. Nu meddelar både HP, MSI, Blue Sky, Asus och Acer att har pekskärmsdatorer på gång av varierande snitt. En del av dem kör Android, någon kör Palm webOS och några kör Windows 7. Det skall bli riktigt kul att se hur väl de står sig mot Apples iPad.

Många produkter har tidigare kallats för ”iPhonedödare”, men kanske mer varit en önskedröm. ”Utmanare” är nog ett bättre ord, och då är det väl egentligen bara Androidplattformen som kommit i närheten. Frågan är hur det blir på tabletfronten. Vem dödar iPad?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *