Alternativ till Flickr?

Jag har länge använt fototjänsten Flickr för att dela med mig av alla de bilder jag tar med mobilen. Jag har klarat mig bra med gratistjänsten men har nu nått den begränsning som satts vid max 200 bilduppladdningar. Varje ny bild jag laddar upp framöver, skriver över den äldsta av de 200 jag tillåts ha. Vad göra?

Go Flickr Pro?

Antingen kan man casha upp $25 per år och avnjuta Flickr som det var tänkt. Men eftersom jag inte använder Flickr professionellt på något vis så tycker jag att det är mycket pengar att slänga ut på möjligheten att ladda upp mina bilder.

Alternativen?

Jag har tittat lite på alternativ till Flickr. Picas Web Albums är ett sådant. Det finns mängder av plugins till WordPress och dessutom bra uppladdningsverktyg för iPhone. Dock har även Picasa Web Albums en begränsning på 1GB datalagring, vilket gör att tjänsten inte räcker hur länge som helst. Dock kan man pynta up $5 per år och istället få tillgång till 20GB data på sitt Googlekonto. En helt okej peng för min del!

Twitterintegration och geotagging.

Men jag har fler krav än så! De bilder jag laddar upp till vald fototjänst från min iPhone, skall med fördel integreras med mitt Twitterkonto och dessutom vill jag ha stöd för geotagging.

Jag har tittat på andra lösningar som till exempel uppladdning till Dropbox eller egen FTP, men då saknas mycket av integrationen som andra tjänster erbjuder. Känner du till några bra fototjänster med gränssnitt mot WordPress och Twitter? Helst gratis men jag är beredd att betala en mindre summa för ytterligare diskutrymme. Hojta till med en kommentar!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *