Antennproblem och 30 juli släpps iPhone 4 i Sverige!

Nu har Apple avslutat dagens pressevent gällande iPhone 4 och problematiken med antennen i enheten. Detta problem adresserade redan under gårdagen då företaget släppte en uppdatering av iOS 4 till enheten.

I korthet kan man säga att dagens pressträff gick ut på att tala om att man hade adresserat ett problem som alla mobiler lider av – nämligen problem med signalstyrkan när du håller i mobilen på ett visst sätt som stör mottagningen i enheten. Apple menar på att man tagit åt sig av kritiken och tittat på vad som gått att göra för att förbättra läget. Nu verkar man ha gjort vad man kan rent mjukvarumässigt, och nån konstruktionsmiss eller hårdvarufel vill inte Steve Jobs höra talas om.

Man säger vidare att man är mån som sina kunder och för att alla skall bli nöjda så erbjuder man nu full returgaranti till alla dem som har köpt en iPhone 4 och är missnöjd med produkten på grund av täckningsproblemet. Vidare kommer man att erbjuda ett gratis skal till alla användare, en s.k. iPhone Bumper – ett gummiskal som förhindrar att man håller handen just på det ställe där man stör antennen som mest. Helt okej giv av Apple om du frågar mig

Jag har en känsla av att detta problem fått otroligt mycket större proportioner än vad som varit nödvändigt. Apple själva säger sig ha tagit emot klagomål från 0,55 % av användarna vilket motsvarar cirka 16 500 personer av totalt 3 miljoner sålda enheter de första tre veckorna. En försvinnande liten andel alltså. Dock skall det tas på största allvar, vilket Apple faktiskt verkar ha gjort även om man agerat aningen klumpigt och dessutom påpassligt släppt en uppdateringen som ändrar beräkningen för hur man visar täckningsstaplarna i telefonen.

Vi lär inte ha hört det sista i den här frågan ännu…

Läs gärna mer på

Releasedatum för iPhone 4 i Sverige!

Apple passade även på att meddela lanseringsdatumet för iPhone i ytterligare 17 länder, däribland Sverige… Datumet är satt till den 30 juli, det vill säga om exakt två veckor. Så nu bör det dyka upp lanseringserbjudande från alla operatörerna snart! Spännande!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *