Apple släpper ny hårdvara!

De senaste dagarna har det ryktats om att Apple tömmer lagret på toppmodellen i det stationära segmentet, Mac Pro – något som givit upphov till diverse envisa rykten om att en ny modell är i görning.

Och idag, tisdag, så stängde Apple återigen sin webbshop för att uppdatera den med nya produkter. Och vilken uppdatering sen!

Mac Pro.

Prestandamonstret Mac Pro får den välbehövliga uppdateringen alla väntat på och modellen stoltserar nu med dubbla sexkärninga Xeonprocessorer för totalt 12 kärnor. Vidare har man uppgraderat grafikkortet och toppmodellen bjuder på ett Radeon 5870 med 1GB grafikminne. Vidare kan man numera välja till SSD-diskar på upp till 512GB i sin setup. Galet kraftfull dator till ett minst lika galet pris.

iMac goes Core i7!

Den slimmade desktopmodellen iMac får en välbehövlig prestandauppdatering och numera kan man få 21-tummaren med en Core i5 processor. Dessutom 4GB ram som standard. 27-tummaren bjuder på en Core i7 i topputförande och vill man ha värsta grafikkortet så kan man välja ett Radeon HD 5750 bestyckat med 1GB grafikminne.

Ny Cinema Display.

Apple passar även på att släppa en ny, uppdaterad bildskärm, en 27″ Cinema Display med upplösningen 2560 x 1440 pixlar. Välutrustad och med diverse in- och utgångar så lär den gå lös på närmare tiotusen när den släpps i semtember.

Pekplatta för alla Macar!

Magic Trackpad heter den produkt som vi tidigare sett spionbilder på, nämligen en trackpad som fungerar till stationära Macar. Den kommunicerar via bluetooth och har exakt samma profil som Wireless Keyboard och kommer att göra sig grymt på vilket kontorsbord eller tevebänk som helst.

iCharger?

I kölvattnet av alla sina nya produkter så kom även en annan kul nyhet, nämligen att Apple släpper en gammal hederlig batteriladdare. Apple Battery Charger heter den och ser ut som strömadaptern till en iPhone. I den kan du ladda två av de sex medföljande uppladdningsbara batterierna. Allt för 299 spänn. Perfekt för Magic Trackpad, Magic Mouse och Wireless Keyboard!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *