En toppenlördag!

Vaknade strax efter nio idag av att hunden låg på rygg alldeles intill mig och ville bli kliad på magen. Låg och myste en stund innan vi bestämde oss för att gå upp och gå en promenix, hunden och jag. Sagt och gjort, shortsen på och ut i 27 grader värme vid 09.20. Galet varmt!
Kom in strax före tio, gav vovven mat, sa god morgon till min sött sussande älskling i sängen och drog på mig de slitna jeansshortsen och ett linne. Trädgårdsarbete väntade.

Drog fram ström och klippte häcken mellan oss och grannen ovanför. Blev kanon! Räfsade upp allt och lade på hans kärra och sedan tog jag sekatören och gick ett varv i trädgården. Fick klippt vår buxbom, ett fläderträd och några andra buskar på framsidan. Sen rensning av rabatter och tog bort lite lila ogräsblommor ur gräsmattan. Framåt tvåtiden var jag färdig och lade mig i skuggan under äppleträdet med hunden som sällskap i gräset. Mysigt!

Sen en dusch och iväg och handla middagsmat. Vid femtiden fick vi finfrämmande – Mattias och Helen och deras lilla dotter Ida kom och hälsade på. Vi hade burit ut vår altanmöbel och satt den under fläderträdet i skuggan, och där serverade kaffe och glass med jordgubbar och färska hallon. Riktigt gott! Satt där och mös några timmar. Riktigt trevligt! Alltför länge sedan vi sågs!

Sen vid 19-tiden kom grillen fram. Grillad entrecôte, grillad färskpotatis och grön sparris i pepparolja, några heta korvar. Serverat med solmogna plommontomater med mozzarella och balsamico samt örtmarinerade vitlöksklyftor och ett par kalla öl. Hur gott som helst! Satt ute i trädgården till halv tio och såg solen gå ner bakom trädtopparna.

Och nu sitter vi här, framför varsin bordsfläkt och dricker ett glas svalt vitt vin, Black Tower och mår som kungar och drottningar. En toppenlördag, med andra ord!

2 kommentarer

  1. Hej hej
    Ja det var riktigt mysigt. Tusen tack själva. Lät som att ni fick en fortsatt bra kväll. Själva åkte vi och tog ett välbehövligt dopp. Nästa gång får vi ta den där grillningen.
    //Helen & Mattias, Ida

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *