Fem spel som jag väntar på!

Som inbiten datorspelare så finns det förstås alltid spel som man väntar så där lite extra på!
I det här inlägget tänkte jag lyfta fram fem av dem som jag väntar allra mest på. Några av dem är inte ens presenterade ännu, men förväntas ändå släppas på en dator nära dig. Here goes…

Diablo 3.

Hack n’ slashrollspelet Diablo från 1997 klirrade gott i Blizzards kassakista. Man släppte en populär uppföljare år 2000 och nu tio år senare är det alltså dags igen för del tre i den kritikerrosade och prisbelönta spelserien. Allt som Blizzard hittills visat oss har indikerat att man håller sig kvar vid det 13 år gamla, vinnande konceptet som kallas Diablo. Fler katakomber, nya fiender, nya karaktärer och ännu fler mörka hålor att möscha loss i. Det lär bli en retrokick med nya inslag. Diablo 3 är ett spel som jag icke vill missa!

Fallout Online.

De turbaserade rollspelen i Falloutserien har alltid haft inverkan på mig. Jag älskar de postapokalyptiska miljöerna och det första spelet är verkligen genialt. Uppföljaren och Fallout Tactics är hyfsade. Sen kom Bethesda Softworks in i bilden och gjorde Fallout 3. Ett mycket bra spel, men saknar själen som Interplay en gång ingjöt i originaltiteln. Eftersom Interplay fortfarande äger rättigheterna till ett online-mmorpg i Falloutuniversumet så är det inte långt bort att tro att ett Fallout Online lanseras. Och då får jag äntligen återvända till den öde världen vi kommit att älska.

Grand Theft Auto V.

Spelutvecklaren Rockstar har hittat ett vinnande koncept  med GTA-serien. De första spelet var banbrytande. Efter några år bytte man perspektiv från top-down till tredjeperson och succén blev omedelbar. Rockstar har sedan släppt fler spel och GTA-expansioner än du kan vifta en pinne mot. Väl utmejslade karaktärer, starkt röstskådespeleri, enormt stora och fria miljöer, tilltalade story och 18-årgräns har gjort att många har tilltalats av spelet som är så genialt i all sin enkelhet. Ska bli synnerligen intressant att se vad Rockstar kan åstadkomma med GTA V!

Mafia II.

Allt sedan tjeckiska utvecklingsstudion Illusion Softworks släppte Mafia år 2002 så har jag suttit och väntat på uppföljaren. Den stora öppna staden, biljakterna och uppdragen gjorde att det hela kändes ganska likt dagens Grand Theft Auto-spel, vilket passar mig. Men det finns någonting mer i Mafia – det finns handling och engagemang. Stor vikt har lagt vid miljöerna och musiken, allt för att ge oss den där äkta känslan av mafiavärlden.I höst är det alltså dags att åter ikläda sig sin Borsalino och damma av sitt gamla baseballträ!

Max Payne 3.

Finska Remedy (som senare gav oss Alan Wake) släppte det första Max Payne-spelet år 2001. Ett spel om en trasig snut vars familj blir brutalt mördad och alla misstankar vänds mot honom själv. Han är tvungen att ta lagen i egna händer, för att hitta mördaren och rentvå sig själv. Ett grymt bra spel med klara filminfluenser. Max Payne är också spelet som introducerade det nu mera klassiska ”bullet-time”. Max Payne 2 gav oss mer av samma filmiska mörka noir-stil och härliga stämning. Och nu, sju år senare – verkar det faktiskt som att trean (utvecklad av Rockstar) inte är speciellt långt borta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *