iPhone 4 kommer att säljas i svenska Apple Store!

Det har varit många turer kring Apples hypade telefonen iPhone 4 och dess prissättning. Igår satt alla som på nålar hela dagen och väntade på att de svenska operatörerna skulle lämna sina priser och erbjudanden för iPhone 4. Det skedde aldrig. Konstigt att man drar på det, eftersom den trots allt lanseras i Sverige om 3 dagar.

Istället plockar Apple själva fram en överraskning ur säcken i form av ett pressmeddelande som hintar om att man kommer att börja sälja iPhone 4 i sin egen Apple Store online och hos Apple Store retailers den 30 juli. Alltså blir telefonen inte operatörsbunden i Sverige den här gången, vilket är något oväntat.

Priserna då?

I samma veva mailar den svenska pressavdelningen på Apple ut information om hur prissättningen kommer att se ut för telefonen, utan abonnemang.

 • iPhone 4, 16GB: 5 995 kronor inklusive moms
 • iPhone 4, 32GB: 6 995 kronor inklusive moms

Jag är faktiskt överraskad över prissättningen, måste jag säga. Jag trodde nog att de respektive modellerna skulle ligga en tusenlapp högre. Klart positivt!

Ska du köpa en iPhone 4? Olåst eller med abonnemang? Kommentera gärna.

Uppdatering 2010-07-30, 16.18:
Det verkar som att vi förhastade oss lite grann. Apple har nämligen INTE börjat sälja iPhone 4 i sin Apple Store och verkar inte heller ha för avsikt att göra det enligt ett nytt pressmeddelande från svenska Apple som dykt upp. Däremot verkar iPhone 4 finnas tillgänlig i både norska och danska Apple Store. Hur det blir med Sverige från framtiden utvisa.

8 kommentarer

 1. Jag har tyvärr redan beställt en :/ Jag ligger hos Telenor.
  Däremot är syrran sugen på 4an och såfall beställa den via Applestore. En fråga bara…. hur hade dom tänkt lösa, micro sim, om man beställer via Applestore?

  Beställer man en olåst därifrån kommer ju endast telefonen och det vanliga simkortet man har hemma funkar ju inte på 4an. Så frågan är hur man löser det…. Man vill ju inte börja klippa i sitt simkort, något smidigare sätt bör finnas.. någon som vet?

  1. Hej Julian!
   Jag tror att de flesta svenska leverantörerna numera kan leverera microsimkort. Jag har beställt och fått ett från Telia till min iPhone 4. Tala med din operatör så skickar de säkert dig ett nytt microsim.

 2. jag undrar att kan man köpa iphone med abonnemang i apple store vilken abonnemang som helst meningen är vill köpa från aplle store =) kan dem sälja men komviq telia eller tenor ??

  1. Hej Robin!
   Ännu så länge finns det ju ingen Apple Store i Sverige så det är uteslutet. Dock kan du köpa den hos Apple Premium Reseller (ex. Media Markt m.fl.) och dem kan ibland bundla telefonen med ett abonnemang.
   Vad gäller Apples Online Store så kan du inte heller där binda den till ett abonnemang.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *