Köpläge för nya Magic Trackpad?

I tisdags passade ju Apple på att uppdatera sin produktlineup. Uppdaterad Mac Pro, uppdaterad iMac och en ny Cinema Display. Men även två helt nya produkter dök upp i shopen – dels en batteriladdare men också någonting mycket mer intressant, nämligen en Magic Trackpad.

Denna magiska pekplatta är egentligen ingenting annat än en förvuxen variant av den tryckkänsliga trackpad som sitter i företagets bärbar maskin, MacBook Pro.
Dock är Magic Trackpad cirka 80% större än sin bärbara föregångare och den har fått ärva sin design från Apples trådlösa tangentbordet i aluminium, Wireless Keyboard, vilket bara det gör den till en självklar kompanjon. Själva den tryckkänsliga delen är av glas och den stöder givetvis multitouch och fingergester precis som i MacBook Pro.

Jag ser direkt potential för den här sortens produkt i mitt Plex mediacenter. Geststyrda mediacenter är snart här (hallå, Kinect!) men Magic Trackpad känns ändå som en grym lösning för oss Macägare. Problemet är bara att Plex inte stöder den här typen av inmatning ännu. Visst, man kan aktivera musfunktionalitet i Plex men vad man helst av allt skulle vilja göra, är förstås att istället mappa gester på plattan till tangenttryckningar. Det hade gjort den här produkten så grym!

Så vad tror du om Magic Trackpad för att styra Plex och XBMC? Med rätt stöd lär den ju spöa både iPod touch, iPhone och iPad. Den kräver inte WiFi, utan kommunicerar via bluetooth precis som både mus och tangentbord. Dessutom kostar den ”bara” 695 kronor. Köpläge säger jag, vad säger du?

4 kommentarer

 1. Blir troligtvis ett köp. Älskar Magic Mouse men i all ärlighet är ju ergonimin i den inte helt bra. Känns som man skulle kunna jobba lika effektivt på denna i en bekvämare handställning.

  1. Tjena Anders!
   Samma här. Jag kör idag Magic Mouse till min Mac mini, men funderar på att flytta den till min MacBook Pro istället där jag gör mer seriöst arbete med bilder. Då kommer Magic Trackpad väl till pass, när man sitter uppkrupen i soffhörnet.

 2. En dag kommer en Magic Trackpad att placera sig på skrivbordet. Ser helt klart mer potential i denna än vad jag trodde fanns för mig med Magic Mouse. Älskar pekplattan på min MacBook Pro så att den nu finns i extern form (plus 80 % större) gör saken ännu bättre.

  1. Tjena Marcus!
   Såg att du också hade ungefär samma tankar om Magic Trackpad som mig. Jag tror det blir en härlig upplevelse när man får testa den första gången.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *