Microsoft lägger ner sociala mobilen Kin.

Knappt hade den hunnit lanseras innan Microsoft bestämde sig för att lägga ner projektet! Jag talar om Kin – företagets försök till en social mobil, som jag skrev om på bloggen i april då den lanserades.

Kin var tänkt att vara en social ungdomsmobil med band till både Facebook och Twitter. Dessvärre gick försäljningen uruselt och jag läste på IDG igår att Microsoft bestämt sig för att lägga ner den. Man kommer tydligen att fortsätta sälja mobilen men all utveckling kring plattformen flyttas över till Windows Phone 7. Bara en sån sak – Microsoft släpper en mobil som INTE kör det operativsystem som de själva siktar på att ta över marknaden med. Skumt…

Precis som vi gissade i april (i alla fall i kommentarerna till mitt ursprungliga inlägg) så blev Microsoft Kin en flopp. Tillbaks till ritbordet i Redmond alltså!

2 kommentarer

    1. Japp, synnerligen intressant. Verkar ju som att Microsoft verkligen tänkt om med Windows Phone 7. Återstår att se hur den står sig i konkurrensen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *