Mitt första intryck av Flipboard.

Det verkar inte finnas någon hejd på den ros som just nu strös över iPadprogrammet Flipboard. Med mindre än ett dygn sedan det släpptes på App Store så ligger den nu och toppar listan över de mest populära gratisprogrammen för iPad.

Vad är Flipboard?

För dig som inte har en iPad och är nyfiken på vad Flipboard egentligen handlar om, så kan man sammanfatta det som ett socialt nätverksknutet nyhetskollage. Allt som händer dina vänner på Facebook och de personer du följer på Twitter blir små snygga artiklar med länkar och bilder. Detta blandas med ett antal fördefinierade feeds över artiklar i olika ämnen, som Flipboard själva varit snälla att sätta ihop. Allting går givetvis att kommentera, vilket gör Flipboard ännu mer lysande.

Flipboard är snyggt! Riktigt snyggt! Dessutom flyter animationer och gränssnitt på riktigt bra och hela programmet känns intuitivt och enkelt att använda. Just nu dras dock Flipboard (eller kanske snarare Twitter) med problem, då användare försöker logga in på sina Twitterkonton via applikationen men ständigt möts av meddelandet att Flipboard har kapacitetsproblem. Ett övergående problem – men likväl något som ger smolk i bägaren och säkert skrämmer bort en hel drös användare.

En stor nackdel.

Till Flipboards stora nackdel lägger vi begränsningen i vilka feeds man kan följa via programmet. Du har inte möjlighet att lägga till egna RRS-feeds som i till exempel Pulse News Reader, utan du får gott nöja dig med de definierade källor som Flipboard erbjuder. Dessutom kan du inte konfigurera upp mer än ett Twitter- och Facebookkonto med tjänsten, vilket förstås är synd. Jag hade gärna sett integration mot fototjänster som Flickr, och DeviantART. Och möjligheten att lägga till egna nyhetssidor och bloggflöden. Men det kanske kommer…

Har du hunnit testa Flipboard ännu? Vad tycker du? Kommentera!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *