Senast sedda: Bad Lieutenant.

Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans är ett kriminaldrama i regi av Werner Herzog.

Nicolas Cage spelar Terence McDonagh, en drogberoende, elak men duktig polis som i sviterna efter orkanen Katrina i New Orleans skadar sin rygg så illa vid ett räddningsuppdrag, att han måste gå på smärtstillande medicin för resten av sitt liv. Trots detta fortsätter han att arbeta hårt och kommer upp sig i rang. Dock har han sitt drogproblem som han hela tiden måste brottas med. Genom korrupta poliskollegor får han tag på beslagtagna drogor och genom sitt spelmissbruk finansierar han de sexköp som han sedan länge är beroende av.

Under tiden som han leder en utredning kring några mord på familjemedlemmar ur en mindre droghandlares familj så korsas hans väg med en mäktig drogbaron och Terence vet inte riktigt vilket ben han skall stå på. Han har möjlighet att sätta dit dem eller utnyttja dem för att få tillgång till drogor. Dock blir han medveten om allvaret i sin situation när en av de prostituerade han frekvent är tillsammans med, hamnar i skottlinjen. Han hamnar då i en moraliskt dilemma men också i en kamp mot klockan. För att behålla sitt lugn och sitt mod så använder Terence McDonagh mer och tyngre droger. Detta gör honom orädd men påverkar samtidigt hans humör och han börjar att se syner.

Mitt i allt detta dyker hans alkoholiserade föräldrar upp och han blir tvingad att ta hand om dem och deras hund. Något som inte riktigt passar in i planerna…

Bad Lieutentant är en lite annorlunda film om en genomrutten snut som faktiskt bjuder på några intressanta tankeställare och några spännande scener. Nicolas Cage gör rollen som Terence McDonagh helt lysande och det märks inte direkt någonstans att detta faktiskt är en remake. Originalfilmen kom 1992 och hade samma namn, men dock en lite annorlunda handling. Dock har man behållt och utvecklat karaktärerna en hel del.

Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans. Betyg 3/5

  • Recensionen finns också att läsa på PowerGamer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *