Spotify redovisar vinst!

Jag läste idag att svenska företaget Spotify nu går med vinst. Bolaget har redovisat året 2009 och där har man vänt en förlust på 31,8 miljoner för 2008 till en vinst på 14 miljoner. Detta är förstås jättekul och underbara nyheter för bolaget och för branschen, som nu bevisar att det går att sälja strömmande musik, både reklamfinansierad sådan och via premiumabonnemang – även om det sistnämnda förmodligen står för en försvinnande liten del av Spotifys intäkter. Det är gissningsvis annonsintäkter som drar in de stora pengarna för Spotify.

I vilket fall så är det trevliga nyheter och det är inte omöjligt att vi inom snar framtid får se fler kompententa alternativ och dessutom en utbyggnad av Spotify.

2 kommentarer

    1. Tjena Patrik!
      Japp, visst är det härligt! Riktigt kul att det går bra för Spotify. Det öppnar upp rejält för konkurrens på marknaden. Blir intressant att se hur konkurrenssituationen ser ut om en år…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *