Telia lanserar abonnemanget Mobil Komplett.

Många väntar på att iPhone 4 ska släppas i Sverige, vilket den också gör nästa fredag om allt går som planerat. Dock har många av operatörerna inga erbjudanden till sina kunder ännu. Vad Telia däremot gjort för att förbereda ankomsten av iPhone 4, är att man satt ihop abonnemanget Mobil Komplett som ger dig koll på kostnaderna. Ett flatrate-abonnemang som ger dig frihet att ringa, sms’a, mms’a och surfa så mycket du vill för 699 kronor i månaden.

Bra eller dåligt?

Personligen tycker jag att 699 spänn per månad är grymt mycket pengar att lägga på en mobilräkning, men betänker man att vissa personer enbart ringer och skickar meddelande för denna peng varje månad så måste detta vara ett kanonerbjudande att haka på. Dock finns vissa begränsningar i villkoren, vilka säger att vid fler än 3000 sms per månad så utgår extra avgifter samt vid fler än 3000 samtalsminuter så blir det också dyrare. Vidare gäller villkoren bara inom Sverige och inte till betaltjänster. Jag köper begränsningarna för att det bara gäller inom Sverige och inte till betaltjänster. Men minut- och meddelandebegränsningen känns ganska trist, tycker jag.

Med mitt Telia Mobil 99-abonnemang så ringer jag och sms’ar för en pott på 99 spänn i månaden (vilket jag inte brukar överstiga, då jag ringer ganska lite) och sedan betalar jag 199 spänn för fri surf och får dessutom tillgång till Telias WiFi-tjänst Homerun, utan extra kostnad. Detta räcker gott och väl för mig och min iPhone i nuläget. Men är du en storförbrukare av samtalstid och meddelanden så kanske en tjänst som Mobil Komplett sitter som en fläskläpp!

Vad tycker du, bra eller dåligt?

2 kommentarer

  1. Om jag får gissa så ringer du för betydligt mycket mer än 99:- i månaden egentligen. Men då på företagsabonnemanget? 😉

    Fast jag håller med dig. 699:- är rätt saftigt speciellt eftersom dom har en limit på hur mycket du får använda även fast det kallas ”obegränsat”.

    1. Haha! Busted!! 😀
      Japp, visst ringer jag för betydligt mer än 99 spänn i månaden. Men som sagt, då i tjänsten. Däremot ringer jag nästan ingenting privat, definitivt inte mer än 99 kronor i månaden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *