Att flytta bilder från Flickr till Picasa.

Nu när jag hade bestämt mig för att flytta alla mina bilder från Flickr till Picasa så behövde jag ett smart sätt att flytta all data. Googlade lite på problematiken och sprang på ett program som heter Migratr. Ett gratisprogram som säger sig göra just detta. Bestämde mig för att prova!

Sagt och gjort – jag tog hem Migratr och det visar sig vara ett riktigt smidigt program. Det kan hantera import och export av bilder från fototjänsterna 23HQ, Flickr, Gallery2, Picasa Web, Phanfare, Photobucket, SmugMug, Zenfolio och Zoomr.

Allt du behöver göra är att tala om från vilken tjänst du vill exportera och till vilken tjänst du vill importera. Logga in med dina användaruppgifter på båda tjänsterna och vips så är du igång. Migratr kommer då att ladda ner alla dina bilder från vald tjänst till en mapp på din hårddisk. Därifrån laddas bilderna sedan upp igen på den nya tjänsten du valt. Migratr håller dessutom ordning på dina bildtexter via en xml-fil, så även dessa följer med över.

Dessvärre dras programmet med ett par brister som jag ser det. Dels sätts alla fotodatum till dagens datum och dels hanterar Migratr inte att exportera/importera eventuella kommentarer och statistik för dina bilder. Allt den klarar av är själva bilderna och bildtexterna. Men kan du leva med dessa brister så är Migratr lätt en vän att ha nära när du skall byta bildtjänst. Det kan spara dig många, många timmar!

6 kommentarer

  1. Sätter den även åtkomsträttigheter för bilderna? Eller laddar den upp och låter det vara helt öppet som default??

    1. Hej John!
      Jag tror att du kan välja vilket av dina Picasa-album som bilderna skall laddas upp till – och på det viset kan du också styra åtkomsträttigheterna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *