Att jailbreaka iPhone 4 och iOS 4.

Idag har det varit mycket skriverier om en ny jailbreakmetod för iPhone som dykt upp på nätet. Det är sidan JailbreakMe.com som gjort det otroligt enkelt att jailbreaka sin iPhone 4 eller iPhone 3G/3GS med iOS 4 installerat. Allt man behöver göra är att besöka ovanstående sida i webbläsaren på sin mobil och följa anvisningarna. Sen är det klart. Då har man en jailbreakad iPhone med Cydia installerat.

Kolla in videon här nedan för att se hur det hela fungerar.

[youtube width=”560″ height=”340″]http://www.youtube.com/watch?v=injJTTb9EWw[/youtube]

Själv har jag aldrig jailbreakat min egen iPhone 3G eller iPhone 4. Jag har bara hjälpt andra med deras enheter. Anledningen är väl den att jag förmodligen är bekväm av mig och inte ser behovet riktigt. Jag gillar originalutseendet och vill inte kompromissa prestanda, stabilitet, batteritid och säkerhetsaspekten för dåligt programmerade apps och allmänt junk.

Numera ser jailbreakscenen lite annorlunda. Apple har ju själva implementerat delar av de funktioner som folk tidigare ville komma åt via jailbreak, så nu används jailbreak mestadels till att få tag på program som inte finns på App Store.

Varför ska man då jailbreaka?

Vad vinner man på jailbreak i dagens läge? Hur gör man och vad ska man börja? Detta, och mycket annat, har Slashat-profilen Jezper Söderlund svar på i sitt dagsfärska inlägg. Så klicka vidare och läs mer om jailbreaking på iPhone 4 och iOS 4.

10 kommentarer

  1. Japp, visst blir det enkelt.
   Men som sagt – en sådan här säkerhetsbrist öppnar ju upp för en massa ful kod innan Apple täppt igen den i nästa version av iOS.

   Diskuterade det på ett forum igår, och vem vet EGENTLIGEN vad jailbreakme installerar på din telefon!? Just putting it out there… 😉

  1. Hej Peter,
   Den absolut främsta anledningen att jailbreaka sin iPhone är för att kunna installera program som antingen inte godkänts i Apples App Store eller som som har gjorts tillgängliga på andra sätt, till exempel via den alternativa marknadsplatsen Cydia.

   Visst är det bra att jailbreaka om man har ett specifikt behov av det. Dessutom är bra att känna till vilka programvaror du installerar – och hur dessa fungerar, eftersom du, om du är oförsiktig, kan påverka telefonens prestanda och stabilitet negativt.

 1. Hej.
  Jag fick min iphone 4 igår. Vill jailbreaka den, men har absolut inte en aning om hur.. då jag försöker gå in på ”Jailbreakme.com” så kommer det bara upp en bil utav ett vinterlandskap.. inget annat.
  Hjälp vore oerhört tacksamt! =)

  1. Hej Elin,
   Jailbreakme.com funkar inte längre. Apple satte stopp för den lösningen i och med en mjukvaru-uppdatering som släpptes förra våren (inlägget skrevs i april 2010.)
   Däremot finns det flera bra program för den som vill jailbreaka. Ett som jag använt och som jag kan rekommendera är Limera1n. Du hittar det på http://limera1n.com

   Lycka till!

 2. shuuee grabbar har en fråga, igår så jailbrekade jag min iphone 4 och laddade ner ett program från cydia och så står det starta om enheten ska jag trycka på ja eller nej? eftersom jag måste sen starta min mobil genom datorn och har inte program för att göra det så är lite rädd :/ help

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *