Carmack visar Rage på en iPhone 4!

Japp, det är bara att konstatera – John Carmack är gud! Mannen bakom succéspel som Doom och Quake har gjort det igen. Medan vi andra går och väntar på att han och hans team på id Software skall släppa Rage, nästa nextgen-actionlir att räkna med så har han passat på att anpassa titeln för iPhone lagom till pågående eventet QuakeCon i Dallas.

Vad han gjort är något så otroligt som att porta delar av kommande Rage till iOS och lyckas kräma ur 60 bilder per sekunder på en iPhone 4. Och grafiken som den här telefonen klarar av är faktiskt häpnadsväckande. Enligt Carmack har han optimerat spelet väldigt mycket, och vi som gillar hans tidigare verk vet att han spelar i en helt egen division när det gäller att kräma ur juice ur befintlig hårdvara. Han är helt enkelt en jävel på att få det att se snyggt ut!

Vidare hävdar John Carmack att iPhone 4 är kraftfullare än både Sonys PS2 och Microsofts gamla Xbox, vilket egentligen inte säger så lite. Själv har jag aldrig tänkt på det på det sättet men man förstår hur han tänker när man ser vad han lyckats åstadkomma i sitt teknikdemo för Rage på en iPhone 4.

Så ta på dig haklappen och njut!

[youtube width=”560″ height=”340″]http://www.youtube.com/watch?v=keu4GiTGQ6M[/youtube]

2 kommentarer

 1. ”tidigare verk vet att han spelar i en helt egen division när det gäller att kräma ur juice ur befintlig hårdvara.”

  Det jag tänker på hans tidigare verk har inte lyckats prestera några bra fps på befintlig hårdvara. Det var hans tidiga spel som i stor sett drev fram utvecklingen av gpu:er. Ta bara så sent som Doom3 som var i stort sett helt ospelbart på icke highend datorer när det kom.

  Men jag älskar [id] och carmack precis som alla nördar, och id har alltid varit bra på använda opengl och porta sina spel till alternativa plattformar och släppa gammal källkod fri.

  Men nu ska jag fortsätta gibba i QuakeLive.

  1. Tjena Johan!
   Du har faktiskt helt rätt i din tanke. id Software har ju faktiskt varit drivande i grafikmotorutvecklingen och gjort att grafikkretstillverkarna har kunnat gnugga sina giriga händer. Helt rätt.

   Men min känsla är ändå (även om jag uttryckte mig klantigt) att inga spel ser så bra ut trots att de flyter fint på din hårdvara, som spelen från id Software. Eller?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *