En titt i spåkulan inför Apples event.

Apple Special Event september 2010

På onsdag smäller det! Det är då Apple slår upp dörrarna till sitt årliga Media Event. Ett Special Event med fokus på musik och produkter kring detta, det vill säga iTunes och iPods.

Så vad kan vi förvänta oss?

Tittar vi på hur det har sett ut tidigare år så har Apple under sitt septemberevent traditionsenligt levererat en ny version av mediaspelaren iTunes och en ny uppsättning iPods. Det är högst troligt att det blir så även i år.

Med all säkerhet kommer iPod touch att uppdateras med Retinadisplay, dubbla kameror och stöd för FaceTime. Det har också ryktats en hel del om en ny iPod nano – möjligen utan klickhjul men med större skärm och eventuellt baserad på iOS. Säkert kommer det en ny version men frågan är om de förändrar designen.

Tittar vi på iTunes så kan vi förvänta oss en ny version – iTunes 10. Vad som är nytt i denna versionen är ännu oklart men efter Apples köp av Lala förra årets så lutar det åt att vi får se någon form av streaminglösning för musik i tjänsten/programmet. Där ligger Apple nu hopplöst efter bland andra Spotify som knaprar i sig marknadsandelar som värsta Pacmangubben!
Eventuellt kan vi också få se möjligheten att hyra filmer och serier i iTunes här i Sverige, även om det inte är troligt.

Det har också ryktats en del om en ny AppleTV. Vissa hävdar att den kommer att gå under namnet iTV, vilket Apple fick på tafsen för förra gången. Men en ny AppleTV baserad på iOS vore inte den största överraskningen från företaget. En trevlig överraskning om den dyker upp!

iWatch?

Det har länge ryktats om en armbandsklocka från Apple – en iWatch. Konceptet låter klockrent med en liten skärm på armen, som givetvis kör en bantad version av iOS. Det lär nog bli en toppsäljare bland idrottsmänniskor om den dyker upp!

Något annat som Apple förmodligen måste göra något åt är laddkontakten på sina produkter. Enligt ett EU-direktiv från tidigare i år så måste alla konsumentprodukter som synkas med dator vara bestyckade med en mini-USB-anslutning för laddning och synkning. Detta måste alltså Apple lösa om man vill vara kvar på den europeiska marknaden. Huruvida designen måste göras om, eller om det räcker med en adapter vet jag inte. Men det är en intressant fråga och man kan ju undra om vi får se någon ny produkt från Apple med mini-USB istället för deras vanliga laddkontakt.

Vidare så tror jag att Apple passar på att lansera iPad i fler länder, samt att man uppdaterar programvaran i iPad till iOS 4. Det är hög tid!

Eventuellt får vi också se en ny version av iWork och iLife. Kan i och för sig komma som mindre tisdagsuppdateringar senare under månaden, men man kan ju alltid hoppas! 🙂

Där har vi några av de nyheter jag hoppas på under onsdagens Apple Event. Och som vanligt är det livepodcasten borta på Slashat.se som är stället att hänga på under onsdagskvällen. Klockan 18.00 kör grabbarna igång! Då börjar man att avhandla alla rykten och sedan livebevakas eventet från klockan 19 och framåt. Väl mött i livechatten hos Slashat alltså!

4 kommentarer

  1. Har sagt åt föräldrarna att låta bli att köpa en iPod Touch till syrran som ju fyller år på tisdag. Känns mer värt att avvakta och se vad som utannonseras under kvällen. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *