Nätverksproblem med Thomson TG787 Gateway.

Ikväll har jag suttit och meckat lite med mitt hemnätverk. Jag är inte helt nöjd med hur mina routingfunktioner fungerar. Tidigare hade jag ett modem för bredband, telefoni och digital-tv från Bredbandsbolaget och allt funkade prima. För ett tag sedan bytte jag dock till Telia för att få tillgång till inspelningsbar digitalbox via bredbandet och sen dess har jag haft mer eller mindre problem med andra funktioner i mitt nät.

Telia bjuder ju på en Smart-lösning i form av en gateway, Thomson TG787 – en router med lite enklare funktionalitet och gränssnitt. Själv har jag min D-Link DIR-655 inkopplad i nätet och dessa två enheter börjar ibland att bråka med varandra.
Ibland dör internetanslutningen helt, då får jag starta om antingen D-Linken eller Teliaboxen. Det som inte funkar som det ska är UPnP-stödet då detta krockar mellan enheterna. Stänger jag av stödet i den ena så funkar inget och har jag båda igång så blir det också problem. Helst hade jag ju sett att Telia ”bara” levererade ett modem och att jag fick komplettera med en router, som det var tidigare. Men nu får man alltså en smart box men med begränsad funktionalitet.

Det hade ju varit utmärkt om jag klarat mig på de funktioner som finns i Thomsonboxen, då hade jag stängt av D-Linken och ersatt den med en switch. Men tyvärr så går inte det. Så nu surfar jag runt på diverse forum för att se vilka möjligheter som finns. Verkar dock mörkt ännu så länge.

Har du Telias SMART-box Thomson TG787 och en annan router? Lyckats med konfigurationen för all nätverkstrafik in och ut? Hojta gärna till med tips!

4 kommentarer

  1. Hade också signal problemet på min, men fixade det genom att sluta placera handen nere vid det vänstra hörnet av routern!

    Skrev ett argt mejl till Telia, men fick bara svaret, ”sluta håll i routern på det sättet”… hmm fick en sån märklig deja vu känsla när ja läste det asså… :S

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *