Omröstning: Föredrar du pekskärm eller knappar?

Min förra omröstning har varit uppe länge nog nu och det är läge att summera. Jag frågade ”Hur gammal är du?” och här nedan har vi facit. Det var många av er som röstade denna gång vilket är otroligt kul! Då blir också statistiken mer rättvisande.

Resultaten från förra omröstningen

Men nu släpper vi denna omröstning och går direkt på en ny. Den här gången vill jag veta om du föredrar pekskärmsmobil eller traditionell knappmobil. Rösta här till höger!

7 kommentarer

 1. Nice! Jag ska nog själv ta och börja med en omröstning på bloggen. 🙂
  Pekskärm lade jag min röst på nu, betydligt bekvämare än en knappsats.

  1. Tjena Geccod!
   Håller med dig – jag föredrar också pekskärm, även om det är helt värdelöst när man till exempel kör bil… (om man nu måste ringa nån då)

 2. Föredrar pekskärm framför traditionell knappsats, fast ibland kan jag störa mig något fruktansvärt på att träffa fel ”tangent”. Sen om det har något med mina chorizo fingrar att göra låter jag vara osagt. Om man ska gå till något helt annat så vet jag inte hur jag skulle reagera om jag fick leka med ett pekskärmstangentbord, typ som det Microsoft visade. Har även sett projektioner som ritar upp ett virtuellt tangentbord diekt på skrivbordet. Osäker hur det skulle kännas att skriva med. Är ju just känslan av att man träffar en tangent som jag vill få, och helt ärligt skulle jag vilja få något liknande på pekskärmstangentbord som på iPhone t.ex.

  1. Hallå Mackan!
   Ja, trots att touch är att föredra så saknar vi ju känslan av att träffa rätt tangent. Där är en traditionell knappsats eller tangentbord alltid att föredra. Då känner man direkt om man träffat rätt, baserat på sin fingersättning. Det saknas förstås i touchtangentbord (av förklarliga skäl.)

   Undrar hur man kan lösa detta på till exempel en iPhone eller en iPad?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *