Rdio utmanar Spotify!

Spotify är den synnerligen populära svenska musiktjänsten som alla känner till, såvida inte du legat under en sten de senaste åren. Nu utmanas i alla fall Spotify av en ny tjänst kallad Rdio, vars koncept är snarlikt.

Rdio har idag slagit upp portarna skarpt i USA och Kanada, två marknader där Spotify ännu inte lanserat sig på grund av att man inte kommit överens med utgivarna i dessa länder.

Precis som Spotify så är Rdio en svensk produkt, utvecklad av Zennström och gänget bakom chatklienten Skype som också fått grymt stor spridning.
Man kände helt enkelt att det fanns en stor lucka att fylla i Nordamerika eftersom Spotify bara är verksamma i Europa. Upplägget är alltså likartat – du betalar en månadsavgift på cirka 70 spänn och får tillgång till drygt 7 miljoner låtar. Bland skivbolagen som Rdio knutit avtal med märks namn som Sony, EMI, Universal och Warner. Tunga namn, som i Europa alltså redan har avtal med Spotify.

Frågan är hur detta påverkar Spotifys stundande USA-lansering, och i förlängningen också Rdios Europalansering. Två konkurrerande tjänster som har avtal med samma bolag, fast i olika länder. Kan eventuellt bli konflikter där.

Ska i alla fall bli spännande att se om Rdio på allvar kan utmana Spotify, som har en bred användarbas och ett rejält stort musikbibliotek. Framtiden får utvisa, helt enkelt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *