Ut med D-Link, in med Thomson.

Efter att ha suttit några timmar i natt med mitt nätverk här hemma så bestämde jag mig att sova på saken och fortsätta idag. Sagt och gjort. Jag har nu äntligen lyckats få ordning på allting som jag vill ha det, vilket känns otroligt skönt! All portforwarding funkar kanon och jag inte längre problem med att UPnP-stödet krånglar. Dessutom har jag strukturerat upp alla enheter i nätverket.

Det slutade med att jag slängde ut min D-Link DIR-655 och kör nu enbart med den Thomson TG787 som levererades från Telia i samband med abonnemanget. Boxen har ett antal begränsningar som jag saknar från min D-Link men den hanterar det ändå hyfsat. Det viktiga är att allt funkar – vilket det gör!

Det är ju inte helt optimalt att köra med dubbla routrar i nätet men det har funkat bra faktiskt, tills att jag skulle installera Air Video Server på nya Mac mini. Då tog det stopp. Dubbla UPnP-stöd, gnällde programmet och jag började mecka med att stänga av dessa, en och en – utan framgång. Så nu sparkade jag alltså ut D-Linken och satte upp all portforwarding i min Thomson istället. Funkar kanon!

Mitt nätverk i Thomson TG787

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *