Några tankar kring iPod shuffle.

Nu är det ett tag sedan Apple presenterade den nya lineupen av iPods. Både iPod touch, iPod nano och iPod shuffle fick sig en uppdatering medan gamlingen iPod classic får leva kvar i sin gamla kostym ett tag till.

Dock är det en sak jag inte riktigt förstår här. Var får iPod shuffle plats? Är det en instegsmodell? Denna lilla minsting som i mitt tycke egentligen är helt värdelös. Den fyller inget som helst behov som inte iPod nano kan fylla, förutom möjligen priset. iPod shuffle säljs för 500 spänn medan nanon går lös på 1500 spänn för ingångsmodellen. Viss skillnad, men spontant känns det som att den som vill köpa en mp3-spelare från Apple ändå inte väljer en shuffle, dels för den begränsade minnesstorleken på 2GB men också för att den saknar display vilket de allra flesta konkurrenter har. Den spelar musik – men det är också allt den gör!

i iPod shuffle kan man inte bygga spellistor, man kan inte använda den som klocka, inte heller stöd för Genius eller radio. Den blir otroligt begränsad med avsaknad av skärm.

Nano å sin sida har fått änne bättre skärm med touchfunktion och dessutom har den krympt i storleken och utrustad med ett clip på baksidan för att kunna fästas på kläder precis som shuffle. Så återigen, iPod shuffle tillför ingenting. Känns som att det räcker med tre iPodmodeller – nano, touch och classic.

Är det den sista iPod shuffle vi får se innan den skrotas? Eller kommer den att utvecklas vidare? Eller fyller den ett behov? Hur tänker du?

4 kommentarer

 1. Jag skulle inte köpa en Shuffle, främst pga att jag bara orkar släpa runt på min iPhone. Shuffle har som jag ser det ett par fördelar: den är billig, lätt och liten. Därför är det en bra MP3-spelare för gymmet, resan osv. En spelare som man inte behöver vara _så_ rädd om..

  1. Hej Mary!
   Jag är beredd på att hålla med dig om den för första av de tre fördelar du pekar på, nämligen att shuffle är billig!
   Visst, den är även liten och lätt men det är ju nano också.
   Jag har lite svårt att tänka mig en mp3-spelare utan display och utan möjligheter att söka musik.

   Min spontana känsla är att shuffle länge har varit på väg bort. Men det verkar som att Apple behåller den som en instegsmodell till iPodvärlden.

 2. Ipod ger helt något för alla smaker, det finns inget onödigt.
  Jo, smått vettig info kom du väl med… Allt som alla redan vet. Men sen så kommer vi tillbaka till nytt modernt och alla fattar inte, shuflle är lätt att använda då där inte finns några val att göra. Helt enkelt, för vissa kan spellistor, larm osv osv bli för mycket. Där finns många där ute som vill ha enkelt, elegant och litet. När du ska ut och löpa en runda, inte tar du en mp3a med display, stor , ohändig, med lista, och för vissa dyr.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *