Återta kontrollen i iTunes 10!

I en designers ögon har Apple begått en dödssynd genom att släppa iTunes 10. Jag tänker först och främst på ”stoppljusen”, alltså kontrollerna uppe i vänstra hörnet för att stänga, maximera och minimera programmet. Dessa kontroller sitter i ALLA program för OS X horisontellt. Men nu har Apple fått för sig att ändra på detta i och med iTunes 10 genom att helt sonika sätta de tre knapparna vertikalt istället.

Tilltaget ser otroligt fult ut och gör att programmet inte längre smälter in i OS X som det tidigare gjorde. Det känns amatörmässigt och doftar tredjepart. Varför gör ni så här Apple? Varför?

Som tur är det finns det ett kommando som du kan köra i Terminalen för att återställa ordningen, det vill säga låta kontrollerna vila horisontellt à la iTunes 9.

Kör helt enkelt följande kommando i terminalen och glöm sedan att du någonsin såg de tre vertikala knapparna!

defaults write com.apple.iTunes full-window -1

Skulle du mot förmodan vilja återställa det hela till iTunes 10-standard så kör du samma kommando igen, men byter ut ettan på slutet mot en nolla.

4 kommentarer

 1. Ja det där slog mig också. Varför göra om detta? Apple har verkligen skjutit sig i foten ett antal x för många gånger senaste tiden tycker jag. =(

  Men tack för tipset om kortkommandot!

  1. Tjena Julian!
   Jag fattar verkligen inte hur de tänkte där. Okej att man vill ändra ett gränssnitt ibland men då skall de ske över hela produktlinjen samtidigt. Den här ändringen var obefogad, ful och fruktansvärt onödig då den inte tillför någonting.
   Kan Apple ha använt den för att ”test” ett nytt gränssnitt på oss användare, för att se hur vi reagerar? 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *