En bekännelse.

Okej, det är bara att erkänna – jag har en mani!

Jag har en mani som består i att varje dag dammsuga nätet på freeware- och opensourceprogram för Windows och Mac. Dessa tankar jag sedan hem och lagrar på en av mina USB-diskar för framtida bruk. Via den utmärkta webbsidan Betanews får jag dagligen mail om nya alpha- och betaversioner av bra gratisprogram av skiftande kvalitet som jag noggrant sparar ner med versionsnummer och programbeskrivningar.
Vidare har jag en uppsättning sidor som jag besöker dagligen, bland annat MajorGeeks, My OS X Freeware och några till.

Jag versionshanterar – alltså finns jag.

Dessutom versionhanterar jag många av alla dessa program med changelogfiler, versionnummer och samlar alla alpha- och betareleaser på hög i hopp om att någon gång ha nytta av dem. Jag testar de allra flesta och behåller alltid några versioner tillbaks av varje program för framtida bruk. ”Det kan vara bra att ha om…”, är ett uttryck som jag ofta använder, eller i alla fall tänker. Jag är verkligen en ”beta-hamster”. I nuläget har jag runt 200 olika program i mitt arkiv av gratisprogram. Försöker att gå igenom dem emellanåt och kritiskt rensa ut dem som inte uppdaterats på över ett år men det slutar alltid med att jag behåller fler än jag borde. Visst, de ockuperar i nuläget inte mer än cirka 10GB men jag lägger ändå cirka en kvart om dagen för att gå igenom alla nyheter.

Download syndrome?

Har en tanke kring allt detta. Kan det vara så att jag har drabbats av det som i Urban Dictionary kallas för ”download syndrome”? Högst troligt. Eller i alla fall en variant därav!

Har du också en liknande mani? Öppna dig för Dr. Jonasson med en kommentar! 🙂

10 kommentarer

 1. Du är en sjuk, sjuk, sjuk människa…!
  Hehehe, min last är i så fall hd-filmer. Jag tar inte bort filmerna efter jag sett dom så just nu består samlingen av lite över 220 stycken. Med undertexter… Och då har jag inte ens nämnt tv-serier…

  1. Haha, ja jag vet. Otroligt sjuk. Och grymt pedantisk med mina filnamn och filsystem. Helt sjukt faktiskt.
   Men du verkar inte ligga långt efter, göbbe… 😉

 2. Jag tycker att vi ska dra nytta av din ”begåvning”.
  Starta en ny sajt: En blandning mellan Filehippo & Last Freeware version.
  Klassificera och organisera!
  Så fiiint, blir det! 🙂

  1. Ingen dum idé. Men den kommer att ta all min lediga tid att underhålla om jag får bestämma själv. Och det finns ju tydligen någonting som heter IRL också, som man tydligen måste leva i! 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *