Grattis Mac OS X och Super Mario Bros!

Idag, den 13 september har vi faktiskt två födelsedagsbarn att fira. Dels fyller Apples operativsystem Mac OS X 10 år. Mycket vatten har runnit under broarna sedan det begav sig år 2000 när Apple för första gången skeppade OS X. Nu anses Apple vara en mäktig spelare på marknaden och det är inte längre självklart för människor att välja en dator med Windows.

Ett annan företeelse som tål att nämnas idag är Nintendos hjälte, rörmokaren Mario som i och med spelet Super Mario Bros idag fyller 25 år. Tänk, hela 25 år sedan han såg dagens ljus. Eller ja, egentligen dök han upp tidigare än så – nämligen i Donkey Kong från 1981. Då kallas han Jumpman och är snickare. Men sen byter han jobb till rörmokare och resten är som vi brukar säga, historia.

Stort grattis till Mac OS X och till Super Mario Bros alltså!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *