IE 9 släpps som publik beta idag.

Tillsammans med ett antal olika teknikdemos för att visa vad nya webbläsaren Internet Explorer 9 klarar av, så släpper Microsoft ikväll den första publika betaversionen av programmet. Det innebär att även vi som inte är webbutvecklare och inte brytt oss om de tidigare versionerna, kallad Platform Previews, nu även får möjlighet att installera programmet för att se hur det presterar.

Nyheterna i IE9 är bland annat att man snabbat upp renderingen av sidorna och att man nu låter grafikkortet, via hårdvaruacceleration, ta hand om en del av jobbet för avlasta processorn vid videovisning. Dessutom har Microsoft utökat sitt stöd för html5 och man har även byggt in sin helt nya scriptmotor Chakra.

IE9 släpps alltså under kvällen om allt går som det skall. Läs mes gärna med hos IDG.

Notera att IE9 inte kommer att fungera med äldre versioner av Windows, såsom XP.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *