Microsoft flyttar Live Spaces till WordPress.

Jag läste häromdagen borta på IDG att Microsoft nu har börjat erbjuda sina användare av tjänsten Windows Live Spaces att gå över till WordPressplattformen istället.

Windows Live Spaces är en förlängning på ditt Live Messengerkonto där du har möjlighet att lägga upp en blogg med någon av de fördefinierade layouter som Microsoft bjuder på. WordPress å andra sidan är en otroligt populär blogg- och CMS-plattform baserad på öppen kod som rönt stora framgångar. Därför är det riktigt intressant att en så stor drake som Microsoft nu erbjuder sina 30 miljoner användare av Live Spaces att migrera alla dessa bloggar över till WordPress.com istället, innan man stänger sin Spacestjänst för gott om cirka sex månader.

Om jag får gissa och spåna lite fritt, så borde ju rimligtvis Microsofts Live Spacestjänst ligga i en MSSQL-databas på Windowsplattform medan WordPress som bekant rullar på MySQL i Linuxmiljö. Detta gör i så fall det hela ännu mer intressant om man tänker på det lite… Är det bara ett sätt för Microsoft att på ett snyggt sätt ”göra sig av med” sina Spacesanvändare, eller finns det andra tankar bakom ett sådant här avtal? Är detta ännu ett steg för Microsoft för att närma sig öppen källkod?

Vad tror du? Spekulera och kommentera!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *