Ny trådlös kontroll till Xbox 360!

Jag såg precis att Microsoft inom ett par månader kommer att släppa en sprillans ny trådlös kontroll till sin bästsäljande spelkonsoll, Xbox 360. Den nya kontrollen bjuder på ungefär samma design som den gamla, men har fått ny färgsättning i och med att hela kontrollen nu går i grått, även knapparna A,B, X och Y.

Upphottat styrkors.

Det som kommer att dra flest blickar till sig är D-paden som Microsoft arbetat om. Originalkontrollen har ett styrkors som ibland kan kännas lite hämmande och inte speciellt precist. Detta har man nu valt att adressera, genom en ganska enkelt men genial lösning. Genom att helt enkelt ta tag i, och rotera styrkorset ett kvarts varv så sänks delar av det ner i kontrollen och kvar bli bara själva styrkorset.

Major Nelson borta på Microsofts Xbox-avdelning förklarar det hela med en film.

[youtube width=”560″ height=”340″]http://www.youtube.com/watch?v=kz6aTTKE6hE[/youtube]

Den 9 november är det dags för release i USA och vi i Europa får ta del av godiset någon gång i februari om vi skall tro Nelson. Priset blir relativt högt och förväntas landa på $65 dollar.

Vad tycker du om den nya kontrollen? Själv måste jag säga att jag gillar färgsättningen även om den känns aningen grå. Klart snyggare än sin föregångare!

3 kommentarer

  1. Trist att de tagit bort färgerna på knapparna. Det är ju ofta som det kommer upp en ikon i spel typ ”Tryck på A” och då hjälper ofta färgerna till så man snabbt ser vilken av knapparna det är, då bokstäverna ibland är rätt så små. :-/

    1. Du har en poäng där Geccod. Det jag i så fall kan tänka mig är att man med denna kontroll (som alltså inte säljs bundlad med konsollen) vänder sig till lite mer hardcoregamers som har full koll på vilka knappar som sitter var. Den ersätter inte (vad jag vet) den gamla kontrollen.

      Men dock en intressant tanke, som sagt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *