Är Microsoft rätt ute med Windows Phone 7?

Idag såg jag Microsofts två första(?) reklamfilmer för kommande Windows Phone 7. Microsoft har i dessa valt att fokusera på enkelhet och att man snabbt skall kunna få en överblick över händelser, påminnelser, mail, meddelanden och sitt sociala flöde i sin mobil.

Det första som slår mig när jag ser gränssnittet är att det ser oerhört fattigt och trist ut. Visst, Windows Phone 7 är ännu inte släppt men i en reklamfilm borde det visas upp från sin bästa sida.

Microsoft sätter med dessa två filmer verkligen fingret på alla användare som sitter med näsan i skärmen hela dagarna för att hela tiden hålla sig uppdaterade. Där kan eventuellt Windows Phone 7 vara ett steg i rätt riktning. Men det måste göras på ett snyggt sätt för att användarupplevelsen skall bli så bra som möjligt. ATT det är möjligt är någonting som användarna förväntar sig numera.
Jag tror däremot att användare idag är långt mycket mer intresserade av estetik och design än vad Microsoft kanske inser. Det är i alla fall den känsla jag får efter att ha sett dessa två reklamfilmer.

Det skall bli riktigt intressant att se vad Microsoft har att komma med gentemot Google och Apple. Jag har en känsla av att kampen de närmaste sex månaderna kommer att ligga mellan Google med sitt Android och Microsoft med sitt Windows Phone 7.

Vad tror du? Kommentera!

[youtube width=”480″ height=”385″]http://www.youtube.com/watch?v=HvV6_t3crlk[/youtube]

[youtube width=”480″ height=”385″]http://www.youtube.com/watch?v=dFAUTy4wizU[/youtube]

9 kommentarer

 1. Tydligen kommer de satsa ordentligt på spel som ska kunna kopplas till sin Gamertag. Synd bara att Xbox Live inte kommer vara tillgängligt i telefonen i Sverige till en början.. 🙁

  1. Tja Geccod.
   Japp, jag har också hört att Xbox Live kommer att vara en stor del av upplevelsen med Windows Phone 7, vilket känns ganska givet.

   Hur kommer det sig att tjänsten inte lanseras i telefoner i Sverige från start? Vet du mer?

    1. Tack för länken Geccod. Intressant. Windows Phone 7 verkar bli rejält nerbantad för den svenska marknaden. Inget svenskt språkstöd och inga å, ä eller ö på tangentbordet. Aj aj, riktigt illa, Microsoft!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *